Sletning af data bliver standard hos Google

Rasmus Elm Rasmussen - 28-10-52452 11:46

Fremover bliver det standardindstilling for nye brugere, at placeringshistorik samt web og app-aktivitet automatisk slettes efter 18 måneder, medmindre man selv går ind og ændrer det

Det er enormt fokus på privatliv hos tech-giganterne i disse tider. Ikke mindst hos Google, der over den seneste periode har udsendt flere store opdateringer, der først og fremmest har til formål at beskytte brugerens data. I maj sidste år blev der bl.a. lanceret mulighed for automatisk sletning af aktivitet på nettet, begrænsning af tredjepartscookies osv. I oktober 2019 kom næste store skridt med bl.a. 1-tap inkognito i Maps, mulighed for auto-sletning på YouTube og sletning af data via stemmen.

Nu kommer der endnu en stor opdatering til Googles tjenester.

Når du aktiverer afgang til placeringshistorik og web og app-aktivitet for første gang, vil aktiviteten som standard slettes efter 18 måneder. medmindre man selv går ind og ændrer det. Nuværende brugere får en række påmindelser via notifikationer og emails om at tage stilling til sletning af data.

Ved at lave et “long press” på dit profilbillede kan man hurtigt slå inkognito-mode til eller fra i fx. Search, Maps eller på YouTube.


Læs mere...