Slut med Intel: Nye MacBooks får vildt ydelsesboost med Apples egen processor

Rasmus Elm Rasmussen - 11-11-2020 11:45

Apple har introduceret de første computere med producentens egen M1-processor. Den nye chip skal levere et voldsomt boost i såvel computerkraft som batteritid

Apple truede med det allerede i foråret, og nu er det så en realitet. Intels processorer er skrottet til fordel for Apples egne i de nye MacBooks, der blev præsenteret ved et virtuelt pressemøde i går.

I første omgang er der tale om en MacBook Pro og en MacBook Air, som desuden ledsages af en Mac mini, der også gør brug af den nye M1-processor.

Og hvis Apples egen lovprisning af den nye processor har noget på sig, er det altså en imponerende chip vi har med at gøre.

Ifølge producenten vil den ottekernede M1-chip øge processorkraften i den nye MacBook Pro 2,8 gange, sammenlignet med tidligere generationer, mens den grafiske ydelse er hele 5 gange bedre. Man vil kunne rendere en kompleks 3D-titel i Final Cut Pro op til 5,9 gange hurtigere end tidligere eller afspille fuldkvalitets 8K ProRes video i DaVinci Resolve uden at miste en eneste frame.


Læs mere...