Smart håndfri løsning til bilen

edbpriser.dk 08-03-2016 10:10

JBL Trip er konstrueret, så den blot skal sættes op på solskærmen i bilen med en klemme, og så har du på én gang den håndfri løsning til dine mobilopkald, en god højttaler til navigationsvejledninger fra mobilen og en fin Bluetooth højttaler til musik både i og udenfor bilen.

Indhold i kassen

JBL Trip kommer sammen med en klemme til solskærmen over chaufførens hovede, hvori højttaleren klikkes i og fastholdes med en modhage og magneter.

Herudover er der et Micro USB kabel til opladning, et sikkerhedsark og en lynguide, der får dig hurtigt i gang.

Design

Udformningen af JBL Trip er ganske simpel, da den aflange højttaler jo skal være nem at betjene i bilen.

JBL Trip monteret i bil

De fleste af knapperne sidder langs den side af højttaleren, og modsat de tidligere testede JBL højttalere er knapperne på JBL Trip af touch-typen, så man ikke skal sidde og trykke ind på højttaleren og dermed solskærmen.

Læs også: Vellydende party højttaler - anmeldelse af JBL Pulse 2

Kun power- og Bluetooth-knapperne i den ene ende skal trykkes hårdere ind, men det er jo også gerne funktioner, man bruger, inden man kører.

Opsætning og installation

Opsætningen af JBL Trip er meget simplere end andre håndfri løsninger til bilen, da du jo hverken skal trække ledninger, bore eller klæbe noget fast i kabinen.

Du sætter blot den ganske stramme klemme fast på solskærmen over førersædet - enten forrest eller bagerst - alt efter hvordan det passer dig og din bil bedst. JBL Trip er designet, så den kan sidde begge veje på klemmen og derfor altid have knapperne vendt mod dig.

Højttaleren sidder godt fast i klemmen takket være modhagen og de to kraftige magneter, så man er ikke nervøs for, at den skulle falde ud under kørslen - heller ikke på meget bumpede veje.

Installationen består udelukkende i at parre mobiltelefonen med JBL Trip, så det er hurtigt overstået.

JBL Trip bagside med klemme

Mobilopkald på JBL Trip

Mobilopkald på JBL Trip klares meget fint med god lyd fra både højttaleren og for personen i den anden ende.

Dog bliver JBL Trip lidt mere udfordret, hvis passageren ved siden af chaufføren deltager i samtalen, for så bliver det lidt sværere for personen i røret at høre alt, hvad der bliver sagt, men det kan godt lade sig gøre. Og hvis det endelig er, kan passageren jo nemt tage højttaleren ud af klemmen og holde den i hånden, mens samtalen skal føres.

Knap-betjeningen fungerer også glimrende i dagslys, men hvis du kører i mørke, kan du ikke se knapperne på Trip. JBL har derfor puttet to små prikker, man kan mærke med fingeren, lige ved opkaldsknappen, så man kan føle sig frem. Det kan sikkert godt give lidt rod med touch-knapperne, indtil man har lært højttaleren at kende, men det er jo bare et spørgsmål om tid.

JBL Trip er desuden kompatibel med både Google Now og Apples Siri, så du kan bede dem om at foretage opkald eller diktere en SMS, men disse funktioner har jeg ikke testet.

Lyd

Lydoplevelsen på JBL Trip er absolut tilfredsstillende uden at være prangende.

Der er god og klar lyd fra højttaleren - både ved tale og musik, men du skal ikke forvente en dyb bas fra den lille enhed.

JBL Trip med klemme

Og så er det altså en ganske genial ekstra funktion at få med, at du blot kan tage JBL Trip med dig, når du forlader bilen, så du har god lyd på hotelværelset, stranden eller i haven.

Læs også: Lækkert designet rejsekammerat - anmeldelse af JBL Clip+

Batteritiden lyder på 20 timers taletid, 8 timers trådløs musik og 800 timers standby, så det er også godkendt.

Konklusion

JBL Trip er en smart løsning, hvis du gerne vil have en nemt installeret håndfri løsning i bilen, der bare fungerer.

Og i tillæg får du oven i købet en ganske habil trådløs Bluetooth højttaler til god lyd både i bilen, og der hvor du kører hen.