Smart virtual reality løsning

edbpriser.dk 01-06-2016 09:43

Virtual reality er et fokusområde for mange producenter i disse dage, men der er en begrænsning i, at VR headsettet skal være forbundet til en computer med en ledning, når brugeren vil slå sig løs i den virtuelle verden.

Derfor har flere PC producenter nu fundet på at bygge computeren i en rygsæk-lignende form, så bevægelsesfriheden for brugeren bliver større.

Tre VR rygsække på vej

Zotac kommer med Mobile VR, som du kan se i videoen nederst, men ellers er der ikke mange informationer om deres løsning, udover at rygsækken indeholder en ZBOX mini-PC.

Zotac Mobile VR

Læs også: Test: HTC Vive - det nye reference VR headset

MSI har kreeret en rød og sort rygsæk PC til at indgå i deres gamer portefølje, der kommer udstyret med et MSI Z170 bundkort, en Intel Skylake Core i7 processor og et Nvidia GTX 980 grafikkort samt et batteri.

MSI VR backpack PC

MSI fortæller, at VR rygsækken kan give 60-90 minutters VR spilletid per opladning med denne opsætning.

Det er imidlertid muligt at skifte al indmaden i MSI's rygsæk, så den kan opgraderes til endnu bedre hardware og med et større batteri.

HP er den seneste producent, som har meldt sig på banen med et rygsæk-kabinet, der kommer til at indgå i deres Omen gamer sortiment.

HP Omen VR backpack PC

HP's VR rygsæk har ikke fået et officielt navn endnu, men den er umiddelbart den slankeste løsning med en kampvægt på lige omkring 4,5 kilo.

Indmaden bliver ligeledes centreret omkring en Core i5 eller i7 processor med op til 32 GB RAM og et - endnu - ukendt grafikkort.

HP har lavet en ganske smart løsning omkring batterierne, som der er tre af, hvoraf de to største sidder i bælteremmen, og som kan skiftes ud uden at lukke computeren ned takket være det mindre tredje batteri, som holder systemet i standby tilstand, mens man skifter til friske batterier.

Det skulle give en ny times spilletid, før man må gentage manøvren.

HP Omen VR backpack PC

HP vil desuden videreudvikle på deres Omen VR rygsæk, efterhånden som de får tilbagemeldinger fra brugerne, så den bliver så optimeret som muligt, inden den bliver sendt i butikkerne.

Læs også: Google afslører Daydream - en platform for virtual reality

Med denne nyvundne bevægelsesfrihed er det så op til VR spiludviklerne at tilbyde spil, der benytter sig af, at spilleren kan bevæge sig mere omkring, end det er tilfældet med de nuværende spil.


Kilder: The Verge og Tom's Hardware