Smartwatch nyheder fra Apple, LG og Samsung

edbpriser.dk 26-08-2014 09:55

IFA er måske verdens største konference for forbrugerelektronik, og den foregår fra den 5. til den 10. september i Berlin. IFA er selvfølgelig en oplagt mulighed for tech-giganterne til at afsløre produktnyheder, og det ser da også ud til, at vi får en ny iPhone, Note 4, Moto 360 og Gear Solo.

Nu ser det ifølge Techradar ud til, at vi oven i dette får et nyt smartwatch fra LG og endnu et smartwatch i Gear-serien fra Samsung, mens Apples iWatch, der tidligere også har været rygtet på trapperne, kunne se ud til at blive forsinket.

Helt rundt smartwatch

Moto 360 har i længere tid fået tech-entusiaster til at dåne i begejstring over dens smarte runde udseende. Den har adskilt sig fra andre smartwatches på markedet ved at have et tungt fokus på design, der får den til at ligne et mere klassisk armbåndsur.

Problemet med Moto 360’s runde design er, at styresystemerne til smartwatches, i dette tilfælde Android Wear, er optimeret til firkantede skærm.

Udover at give problemer ved udviklingen af apps, der skal passe til Moto 360, så har det også resulteret i en sort streg i bunden af skærmen, der ødelægger en smule af Moto 360’s flotte look.

Det har LG bidt mærke i, og deres nyeste promotionvideo forud for IFA præsenterer R Watch, der tilsyneladende kommer til at udnytte hele den runde skærm.Jer på iPhone eller iPad kan se videoen i bunden af artiklen.

Som det kan ses i videoen, så gør LG (ret så bombastisk) opmærksom på, at deres smartwatch kommer til at blive helt rund. Derudover er den korte video dog ikke specielt informativ, så vi må vente til september med yderligere informationer.

Dårlige nyheder til Applefans

En release af iWatch har været rygtet til september eller oktober i et stykke tid, men det ser ud som om, at iWatch er blevet forsinket. Igen.

Kilder i Apples fortæller, at de er løbet ind i problemer med at integrere hardware og software, samt andre småproblemer i produktionsprocessen. Det skulle betyde, at iWatch ikke engang er blevet sat i produktion endnu, hvilket gør det ret så usandsynligt, at det skulle blive annonceret snart.

Kilderne fortæller, at produktionen vil starte i september, hvilket først skulle gøre iWatch klar til shipping en eller to måneder senere. Det betyder, at vi tidligst vil se iWatch i december, mens det mest sandsynlige nok er, at vi ikke får det at se før en gang i 2015.

Endnu et smartwatch fra Samsung

Samsung går fuldstændig den modsatte retning af Apple, da de nærmest sprøjter smartwatches ud i det sydkoreanske firma. De har allerede Galaxy Gear, Gear Fit og Galaxy Gear 2 Neo, mens Gear Solo er rapporteret på trapperne. Nu ser det ud til at vi også får Gear 3 snart.


Designet af Gear Fit (på billedet) skulle have inspireret designet af af den nye Gear 3.

Den skulle have en mere rektangulær skærm, der giver den en vis lighed med Gear Fit, om end skærmen er knap så rektangulær. Skærmen er også mere buet end Gear Fit, og den skulle også have en stor rektangulær hjem-knap i stil med Samsungs smartphones.

Samsung vil fortsat bruge deres egen styresystem, Tizen, mens det til gengæld ikke ser ud til, at Gear 3 får et kamera.

Rygterne svirrer i den grad for øjeblikket, og det ser ud ikke til at tage af, efterhånden som vi nærmer os starten af september, hvor vi forhåbentlig får endelige svar på de mange rygter.