Sony laver Windows Phone 8 mobil i 2014

edbpriser.dk 06-01-45978 23:50

Sony er ellers normalt i åben krig mod Microsoft i den vedvarende kamp mellem PlayStation og Xbox om spillernes gunst, men det kan være, at 2014 kommer til at varsle nye tider for de to aldrende giganter.

Det er sitet The Information (kræver abonnement), der citerer en intern kilde i Sony angående firmaets planer om at udvide sit varesortiment med Windows Phone 8 mobiltelefoner.

Læs også: Ny opdatering gør Windows-mobilerne meget stærkere

Sony har ellers sværget til Googles Android system indtil videre, men her står de - ligesom alle andre producenter - i skyggen af Samsung og deres overvældende dominans på Android markedet.

Sony har haft rimelig god succes med deres XPERIA mobiltelefoner, men deres markedsandel på Android markedet er fortsat under 10 procent.

Derfor kan det også synes meget logisk, at Sony kommer med på Windows Phone 8 platformen, nu hvor den er begyndt at rykke på sig.

Microsoft vil gerne have flere med

Et samarbejde med Sony vil være det første resultat af Microsofts arbejde med at lokke andre mobiltelefon producenter ind i folden ved blandt andet at nedsætte licens-gebyret betragteligt - hvilket pudsigt nok er den modsatte retning af, hvad Google gør med deres Android platform.

Læs også: Windows Phone haler ind på iPhone - i Europa

Hvis det lykkes Microsoft at få lokket Sony med på Windows Phone 8 vognen, vil det være med til at styrke platformen som et styresystem, man kan regne med, og som app-udviklerne skal til at tage mere alvorligt i fremtiden.

Bliver det næste så en Sony Xbox?


Via T3