Sony overvejer at droppe mobiltelefoner og TV

edbpriser.dk 07-07-47007 05:56

På trods af mange rosende ord til den japanske hardwaregigants Xperia mobiltelefoner og fladskærme, er det ikke lykkedes at gøre de to dele af selskabet rentable, når det kommer til indtjeningen.

I hvert fald kan Reuters berette, at Sonys øverste ledelse går med tanker om at sælge de to afdelinger fra eller indgå partnerskaber omkring fremstillingen af de to produktgrupper.

Læs også: Sonys nye e-paper-watch er noget helt nyt

Det skal ses på baggrund af, at Sony kan se frem til at gå ud af indeværende regnskabsår, der slutter i marts, med et gigantisk underskud på 12 milliarder danske kroner.

Kæmpeunderskuddet er opstået på trods af 18,5 millioner solgte PlayStation 4 konsoller i det forløbne år og to fyringsrunder, der har kostet ialt 15.000 Sony medarbejdere jobbet.

Sony fladskærm og Xperia mobiler og tablet

Mobiltelefoner og fladskærme kan blive de næste ofre

Derfor er der stadig behov for drastiske reformer i Sony, og på den nys overståede CES 2015 forbrugerelektronikmesse i Las Vegas fremhævede CEO, Kazuo Hirai, netop firmaets mobiltelefon- og fladskærmsafdelinger, som områder der fremover vil blive drevet med større varsomhed.

Kilder med kendskab til Sonys ledelses planer fortæller samtidig, at Hirai og hans topledere har indset, at intet forretningsområde varer evigt, og at Sony kan blive nødt til at skille sig af med visse grene af forretningen.

Læs også: To nye Xperia flagskibe fra Sony

I starten af 2014 solgte Sony deres PC mærke VAIO fra til en japansk investeringsfond.