Sonys nye PlayStation kaldes NEO

edbpriser.dk 19-04-2016 10:40

Der har verseret rygter i et stykke tid om, at Sony var på vej med en opgraderet PlayStation 4, der skulle være bedre gearet til deres kommende virtual reality headset PlayStation VR, og nu lader det til, at rygtet om en stærkere PS4 er blevet bekræftet.

Læs også: Xbox åbner op for multiplayer spil på tværs af platforme

Om den er stærk nok til at klare sig med den ekstra boks, som følger med PlayStation VR, vides dog ikke, men udviklerne vil under alle omstændigheder kunne hive nogle ekstra kræfter ud af konsollen og desuden køre spil i 4K.

PlayStation NEO

PlayStation NEO, som den nye konsol bliver kaldt internt i Sony, får forbedret CPU, GPU og RAM, har flere kilder bekræftet overfor gamer sitet Giant Bomb.

De forbedrede specifikationer bliver som følger:

Original PS4:
CPU: 8 Jaguar Cores at 1.6 GHz
GPU: AMD GCN, 18 CUs at 800 MHz
RAM: 8 GB GDDR5, 176 GB/s

PlayStation NEO:
CPU: 8 Jaguar Cores at 2.1 GHz
GPU: Improved AMD GCN, 36 CUs at 911 MHz
RAM: 8 GB GDDR5, 218 GB/s

Sony vil ikke udfase den nuværende PS4

Ifølge Giant Bombs kilder skal alle PS4 spil, der bliver lanceret fra og med oktober i år, have både et "Base Mode" til at køre på de nuværende PlayStation 4 konsoller, og et "NEO Mode" til brug i den nye konsol.

PlayStation 4

Dette betyder dog ikke, at den nye konsol bliver sat til salg i oktober, da lanceringsdatoen for NEO ikke er kendt af Giant Bomb. Prisen skulle dog lande på $399 eller omkring 3.400 danske kroner inklusive danske afgifter.

Sony gør desuden meget ud af at fastslå overfor spiludviklerne, at der ikke må gøres forskel på indehavere af den originale PS4 konsol og dem, som køber den nye.

Læs også: Hvor mange Big Macs koster din konsol?

Der må ikke laves eksklusive NEO-spil, eller gives specielt in-game indhold til NEO-spillerne, og de nye spillere må heller ikke adskilles fra de originale spillere, når der games over PlayStation Network.

Så der er heldigvis ingen grund til at bekymre sig om levetiden for din nuværende PlayStation 4 konsol, men der er altså en stærkere udgave på vej.