SSD falder i pris og vil afløse HDD i bærbare i 2018

edbpriser.dk 02-09-47891 19:20

Det er friske tal fra analysevirksomhederne TrendForce og Objective Analysis, der peger på, at de engang så dyre SSD drev om ganske få år er kommet så langt ned i pris, at de vil være en logisk installation i de bærbare PC'er fremfor de gammeldags harddiske.

Læs også: Samsungs nye SSD er lynende hurtigt

I dag er SSD kommet ned i et mere fornuftigt prisleje end for bare et par år siden, men de er stadig i genneimagecloudit 6 gange så dyre per gigabyte end en normal harddisk, skriver PCWorld.

SSD producenternes stadigt mere effektive produktionsmetoder og større kapacitet med MLC (Multi-Layer Cell) og 3D NAND flash teknologierne vil imidlertid få priserne til at falde markant de næste år og resultere i denne udskiftning, spår analytikerne.

SSD vs HDD prisudvikling

Der vil dog fortsat være et marked for de traditionelle harddiske i stationære computere og servere, men SSD'erne er allerede godt i gang med at overtage de bærbare PC'er, hvor de er gået fra at være installeret i 21 procent af verdens bærbare i 2014 til en forventet markedsandel på 42 procent i 2017.

Læs også: Samsung på vej med 4 TB SSD

Her på EDBpriser er trenden også allerede klar, da der er mere end dobbelt så mange bærbare computere med SSD eller hybriddrev end den almindelige harddisk til salg.

Find de bedste priser på en bærbar med SSD her