Star Trek

David Lund - ON-Z.dk 25-11-2009 09:27

Da Gene Roddenberry tilbage i 1960’erne skabte en kompleks science fiction verden, havde han nok ingen idé om, hvor mange muligheder den verden egentlig besad.

Et hav af serier og film senere, skete det samme, som der skete, da George Lucas lavede sine nye ”Star Wars” film. Kompleksiteten og kvaliteten forsvandt langsomt, og en bivirkning af dette var naturligvis en dalende interesse.

Kampen imellem ”Star Wars” og ”Star Trek” fansene igennem 80’erne og 90’erne fasede langsomt ud, da de seneste års mangel på kvalitet måske ikke gjorde dem direkte stolte af det de engang anså som guddommelighed fanget med et kamera. Med den indtil videre sidste ”Star Wars” film kunne disse fans langsomt rejse sig igen, og det samme kan man sige om den nye ”Star Trek” film.

Med en grundig og uhyre intelligent bearbejdning udformet af hjernen bag Tv-serien ”Lost”, har J.J. Abrams nu skabt en film, der er en fortsættelse, en prequel og et reboot i en og samme film. ”Hvordan?” kan man så spørge sig selv. Jo, ved at tage fat i et yderst populært emne indenfor ”Star Trek” universet – nemlig tidsrejser.

Da en gruppe morderiske romulanere pludselig ryger langt tilbage i tiden, gør de hvad enhver tidsrejseekspert i andre film altid har forbudt – ændrer på tidslinjen. De dræber den populære USS Enterprise kaptajn James T. Kirks far, inden han når at se sit barn. Kirks opvækst bliver derfor noget anderledes end vi før har haft indtryk af, og han bliver en del af Starfleet af en helt anden årsag end tidligere antaget – kedsomhed.

Som skæbnen dog helst vil det, går der ikke længe før han er blandt de bedste elever, og kommer hurtigt i selskab med sine gamle venner heriblandt Spock. Dog er de næppe venner i den nye tidslinje, faktisk det modsatte, men deres rejse bringer dem tilbage til hvor filmen startede, da romulanerne ledet af Nero bestemt ikke er færdige med deres morderiske planer.

”Star Trek” er en ny begyndelse for hele franchiset. Alt hvad vi har set i de gamle film og serier kan nu manipuleres med, da vi befinder os i en ny tid, og derfor virker denne modernisering både som et frisk pust og et tiltrængt spark i skridtet.

 


Læs mere...