Status: Så slemt har Twitter-angrebet været

Aksel Brinck - 07-02-52513 06:40

Det voldsomme angreb på Twitter har ramt 130 kendis-kontoer. Twitter-brugere er blevet malket for et beløb svarende til over 750 millioner kroner.

Verdenspressen har glødet af opstandelse over det hacker-angreb, den sociale tjeneste Twitter blev ramt af i går – måske det mest urovækkende sikkerhedsbrud, nogen social tjeneste har oplevet.

Ifølge nyhedssitet TNW er cirka 130 kendis-konti blevet overtaget af hackerne, der efterfølgende har kunnet udsende uimodståelige Twitter-tilbud – fra kendte mennesker – hvor man blot skulle indbetale et Bitcoin-beløb på en specifik konto, og herefter ville man i nogle tilfælde få det dobbelte eller mere tilbage. Mange Twitter-brugere hoppede på den, og over 750 millioner kroner forsvandt ned i lommerne på de digitale forbrydere.

Det er endnu ikke helt klart, hvordan det lykkedes for en eller flere hackere at få adgang til de mange private konti – herunder den personlige konto for Barack Obamas, Bill Gates, Joe Biden, Jeff Bezos, Elon Musk, Michael Bloomberg, Warren Buffett og mange andre højt profilerede personer.

Der er efter alt at dømme tale om såkaldt social engineering, hvor angriberne fik overbevist en medarbejder hos Twitter til at give adgang til den sociale tjenestes administrationsværktøjer – ifølge en meddelelse fra Twitter selv.


Læs mere...