Stor iPad Pro og lille iPad mini 4

edbpriser.dk 10-09-2015 15:55

Uha, vi har ventet længe på, at Apple ville lancere deres store iPad Pro, som der har verseret rygter om siden 2013, men nu er den her endelig.

Eller det vil sige, den blev præsenteret samtidig med iPhone 6s og 6s Plus, men den kommer først på markedet til november og måske ikke i de allerstørste mængder, da der er rygter om, at Apples leverandører stadig ikke har helt styr på produktionen.

Men hvorom alting er, så har Apple færdigudviklet den 12,9 tommer iPad med tilhørende Apple Pencil stylus, som hedengangne Steve Jobs ellers havde svoret aldrig ville se dagens lys.

iPad Pro: Tynd, let og episk

Med vanlig mangel på ydmyghed lancerer Apple deres nye produkt, iPad Pro, der skal leve op til at være både tynd, let og episk.

iPad Pro

Og tynd er den i hvert fald med sine blot 6,9 mm, og når vi tager størrelsen på skærmen i betragtning, er 712 gram vel også rimelig let.

Om iPad Pro så er episk, må vi lade være op til anmelderne at vurdere, men på papiret (eller i videoen herunder) lyder det rigtig godt.

Højopløst display på iPad Pro

Med 5,6 millioner pixels (2732 x 2048) er iPad Pros Retina skærm Apples højest opløste iOS enhed.

Det betyder, at man med de nye splitscreen muligheder i iOS 9 kan åbne og have to iPad apps kørende side om side på skærmen på samme tid, fordi opløsningen svarer til at have to iPad Air tablets i portræt tilstand ved siden af hinanden.

Læs også: Tidligere Apple boss har lavet ny smartphone

Det giver nogle helt nye muligheder for at arbejde og blive underholdt på iPad Pro, og det er muliggjort af en special-designet A9X processor, der er næsten dobbelt så hurtig som den A8X chip, der sidder i en iPad Air 2.

Grafikdelen i A9X processoren er faktisk dobbelt så hurtig som forgængeren, så der er lagt op til nogle flotte oplevelser på Apples store iPad.

Forbedret multi touch og Apple Pencil

For at give brugerne den ultimative touch oplevelse på iPad Pro, har Apples ingeniører optimeret den teknologi, der styrer touch brugerfladen.

Apple Pencil og iPad Pro

Ved at forøge følsomheden i iPad Pros sensorer kan tabletten opfange meget præcist, hvor og hvordan brugeren rører ved displayet, og især i samarbejde med den nye stylus, Apple Pencil, som skal tilkøbes, opnår man nogle spændende brugs-scenarier, som du også kan se i den nederste video herunder.

Fingeraftrykslæser, Smart Connector og fire højttalere i iPad Pro

iPad Pro er også blevet udstyret med Apples nye forbedrede fingeraftrykslæser, som kan bruges til en mængde ting - lige fra at åbne op for iPad'en til at købe ting på nettet og med Apple Pay.

iPad Pro kan nemt ses som en konkurrent til Microsoft Surface og Samsung Galaxy Note tabletterne, og derfor kan man også købe et Smart Keyboard cover, så iPad Pro bliver god at arbejde på.

iPad Pro med Smart Keyboard cover

Apple har også tænkt på multimedieoplevelsen, der er så oplagt med en 12,9 tommer skærm, og har bygget fire højttalere ind i hjørnerne af iPad Pro.

Læs også: Derfor bliver iOS 9 til iPad og iPhone noget helt særligt for virksomhederne

Dermed skulle lyddelen være sikret, når der skal nydes film, spil og video på den store iPad.

Som nævnt kommer iPad Pro på markedet til november, og priserne lyder på $799 for en 32 GB model, $949 for 128 GB og $1.079 for en 128 GB udgave med LTE, hvilket cirka vil svare til henholdsvis 6.800, 8.000 og 9.200 kroner inklusive danske afgifter.

iPad mini 4 fik de forventede opdateringer

iPad mini blev opdateret med iPad mini 4, som måske ikke fik de fremmødte pressefolk til at falde ned af stolene af begejstring, men der er alligevel et par nyheder.

iPad mini 4

Først og fremmest er iPad mini 4 blevet hurtigere - 30% på processor-siden og 60% på grafiksiden, og så er der installeret 2 GB RAM.

iPad mini 4 er også blevet tyndere og lettere end forgængeren og måler nu 6,1 mm i tykkelsen og vejer sølle 295 gram.

Kamera teknologien er også blevet løftet for både det bagudvendte 8 MP kamera og det frontvendte FaceTime kamera, så begge kameraer nu skulle producere endnu bedre billeder.

Læs også: Design-guru og tidligere Apple-topchef: Designet og brugervenligheden er helt på afveje hos Apple

Herudover er den største nyhed nok, at iPad mini 4 kommer med iOS 9 og de muligheder, som det nye styresystem giver - ikke mindst splitscreen tilstandene Slide Over, Split View og Picture in Picture.

Apple iPad mini 4 er til salg nu med en startpris på 2.999 kroner.