Stortest: De bedste processorer

edbpriser.dk 24-09-44000 18:03

I mere end 25 år har Alt om DATA iagttaget udviklingen af processorer med stor interesse. I tidens løb har der udspillet sig en voldsom rivalisering mellem de to største producenter, Intel og AMD. Konkurrencebetonet rivalisering kan være utroligt gavnlig.

Uanset om det er Beatles mod Rolling Stones, Microsoft mod Apple, Nvidia mod ATI eller Sega mod Nintendo, kan den ene parts fremskridt og fornyelser drive den anden part videre. Hver part skubber den anden op ad stigen, hvor der er endnu større bedrifter.

Uudfordrede monopoler kan til gengæld føre til selvtilfredshed og stagnation.

Det har i halvandet årti været karakteristisk for den verserende rivalisering mellem chipproducenterne Intel og AMD, idet hver parts fremskridt er blevet imødegået og derefter forbedret af den anden part.

Mens kampen står på, er det os, forbrugerne, der høster frugterne. For nylig så det ud, som om Intel havde leveret et afgørende slag. Intels markedsandel er steget i et stykke tid, og AMD’s chips har sakket agterud efter lanceringen af Intel Core 2. Intels anden generation af Core i-processorer har været et stort hit, og deres præstationer har gjort endnu mere ondt på AMD.

Heldigvis er AMD ikke helt slået ud, og man har imødegået Intels Sandy Bridge-udfordring med en ny chip, hvis ydelse allerede får folk til at spidse ører. Den hedder Llano, og den omfatter en quad core-processor, integreret DirectX11-grafik og et Northbridge-chipsæt – alt sammen på én chip.

Er Llano nok til at udfordre Intels fortsatte opstigning og igen gøre processor-markedet til et væddeløb mellem to deltagere? Vi har udfordret de nyeste processorer fra begge producenter for at finde svaret.

Find Alt om DATAs tests her:

Intel Core i5 760

AMD Phenom II X4 980

AMD Phenom II X6 1090T

AMD A8-3500M

AMD A8-3850