Streaming er mest udbredt blandt de unge

edbpriser.dk 21-08-2013 13:33

Viaplay, der er Nordens største streaamintjeneste, har kigget deres brugere efter i sømmene, og resultatet er nu offentliggjort.

Streaming af TV, film og sport er vokset eksplosivt i Danmark, efter først Viaplay og siden Netflix, HBO og YouBio åbnede op for streaming-kanalerne i 2012.

Se også: Sammenligning af streamingtjenester

Det estimeres, at Netflix allerede har helt op mod 600.000 betalende danske kunder, mens Viaplay har tag i mere end 180.000 danskere. HBO og YouBio er kommet knap så godt fra start, men de arbejder begge hårdt for at komme efter de to store spillere.

Eksplosiv vækst hos Viaplay

I første halvår af 2013 er antallet af streams på Viaplay steget med 118% sammenlignet med 2. halvår af 2012.

Og det er især den unge del af befolkningen, der har taget godt imod den nye måde at se TV på, hvor man selv vælger, hvad man vil se og hvornår. Dette viser aldersfordelingen hos Viaplay også meget klart, som man kan se på billedet herover.

”De traditionelle TV-kanaler har i mange år haft svært ved at tiltrække unge seere, men friheden ved streaming, hvor man kan se film, TV og sport uafhængig af tid og sted, tiltaler i den grad de danske unge og deres måde at forbruge medier på”, fortæller Bo Bergstedt, der er dansk landechef for Viaplay.

Viaplays brugere ser i genneimagecloudit mere end 6 timers TV, film og sport om ugen.