Sund madlavning kræver det rette udstyr

edbpriser.dk 16-07-46013 13:00

Julen varer som bekendt længe og koster mange penge. Som om det ikke var nok, er julen i mange hjem lig med fed mad i rigelige mængder.

Savner du sund og lækker mad ovenpå julens overflod, er der her et par tips til madlavning og opbevaring af den sunde mad, og et par smarte hvidevarer fra Gorenje, der kan være en stor hjælp.

Damp og madlavning

Damp er nok ikke det, de fleste tænker på, når man siger sund madlavning. Ikke desto mindre er madlavning med damp et sundt alternativ til almindelig madlavning i ovnen.

Det skyldes, at når man tilbereder maden med damp, bevarer man mange af de næringsstoffer og vitaminer i maden, der ellers ville være gået tabt ved almindelig tilberedning.

Der er ikke brug for fedtstoffer som smør eller olie, men alligevel kan man lave lækre og sprøde grøntsager.

Læs også: Snig mere grønt ind i din madlavning

IQcook induktionskogepladen fra Gorenje har en integreret dampfunktion, som nemt inkluderer madlavning med damp i hverdagen.

Kylling med grøntsager i fad
Madens næringsstoffer og vitaminer bevares bedst i en dampovn. Foto: Allover.

Madlavning med dampovne giver også den samme lækre og sunde mad, hvor man også kan lave fisk og bage luftigt og sprødt brød.

Opbevaringen i orden

Lækker mad kræver den rigtige opbevaring. Friske råvarer har flere af de vigtige næringsstoffer i maden, og med den forkerte opbevaring risikerer salaten hurtigt at blive kedelig og fisken uspiselig.

God opbevaring er altså en del af en god sundhed.

Køle-/fryseskabe fra Gorenje kan fås med Multiflow 360, der er et ventilationssystem, som sørger for en jævn temperatur i hele køleskabet, og at fødevarerne ikke tørrer hurtigt ud.

I køleskabe med IonAir teknologi dræbes op til 95% af bakterierne, så friske madvarer beholder smagen, duften og friskheden i op til 10 dage.

Det er også vigtigt, at man opbevarer de forskellige slags madvarer det rigtige sted i køleskabet. Mange køleskabe har specielle skuffer til frugt og grønt eller kød, som giver det optimale miljø for råvarerne og sikrer friskhed og smag, så længe som muligt.

Med disse få tips og det rette udstyr kan du altså lave sundere og lækrere mad end nogensinde.