Surface 2 - tyndere, lettere og hurtigere

edbpriser.dk 29-06-45703 07:46

Microsoft løftede som ventet sløret for den næste generation af deres Surface tablet-PC'er, der kommer til at hedde Surface 2 og Surface Pro 2 henholdsvis, ved en præsentation mandag, fortæller TechCrunch.

Surface 2

Microsoft har droppet RT-betegnelsen på den lille udgave af deres Surface tablet, da de nok gerne vil distancere sig fra al den negative omtale, den første udgave fik.

Derfor hedder den nye ARM-baserede tablet bare Surface 2, og den er blevet forbedret på flere punkter.

Først og fremmest er batteritiden blevet forbedret med 25 procent, og processoren er nu en NVIDIA Tegra 4, der forbedrer både hastighed og grafisk afvikling på Surface 2.

Standeren har fået to indstillinger i stedet for kun en på forgængeren, og det betyder, at der nu - udover indstillingen til at have Surface 2 stående på bordet - også er en indstilling der tilgodeser arbejde med Surface 2 på skødet (se også videoerne under artiklen).

Læs også: Nokia Sirius bliver en seriøs tablet

Surface 2 har også fået ny indpakning i form af et sølv-farvet magnesium chassis, der er ekstra modstandsdygtigt overfor fedtede fingre, og kabinettet skulle også virke mere robust, igen ifølge TechCrunch.

Sidst men ikke mindst bliver Surface 2 sendt på markedet med en prisseddel, der er $50 billigere end dens forgænger, så startprisen nu hedder $449.

Det vil svare til omkring 4.500 danske kroner med danske afgifter, og det er spørgsmålet, om det ikke stadig er for dyrt for en tablet med en nedgraderet Windows 8 oplevelse.

Microsoft Surface 2 og Surface Pro 2

Surface Pro 2

Det største problem med den første Surface Pro tablet var, ifølge Microsoft selv, batteritiden, og de har derfor gjort meget for at forbedre denne del ved Surface Pro 2 samt andre vigtige dele af indmaden - ydersiden er der ikke pillet ved.

Microsoft har med den nye konfiguration givet Surface Pro 2 op til 75 procent mere batteritid end den gamle Pro udgave, og sammen med det nye Power Cover (se længere nede) kan man komme helt op på 2½ gange længere batteritid end på den gamle Surface Pro tablet, rapporterer PC World.

Læs også: Microsoft vil købe din iPad

PC World kan også fortælle, at Surface Pro 2 er hurtigere end 95 procent af alle bærbare på markedet i dag, ifølge Microsoft chef Panos Panay, som stod for præsentationen af Surface 2 og Surface Pro 2.

Den stærkeste konfiguration af Surface Pro 2, der kommer på markedet, vil være bestykket med en Haswell Core i5 processor, 8 GB lav-energi DDR RAM og en SSD på 256 eller 512 GB. Man kan også få en Surface Pro 2 med 4 GB RAM og en SSD på enten 64 eller 128 GB.

I forhold til den tidligere generation er ydelsen forbedret med 20 procent på processor-delen og hele 50 procent på grafiksiden, så der er måske meget godt hold i Microsofts påstand.

Surface Pro 2 får naturligvis også standeren med de to indstillingsmuligheder til henholdsvis bord og skød.

Prisen kommer til at starte på $899 for Surface Pro 2, hvilket ender på omkring de 9.000 kroner i Danmark, men så får man også en potent arbejdsmaskine, som jo er det egentlige formål med Surface Pro udgaverne modsat det mere fritids-orienterede tablet-brug, som Surface RT og Surface 2 er henvendt til.

Gratis goder med Microsoft Surface

Som et ekstra incitament til at få folk til at investere i Microsofts nye Surface tablet-PC'er, giver firmaet to af deres andre produkter med i handlen.

Læs også: Lær Windows 8 på en dag

Det drejer sig om 200 GB SkyDrive lager i to år og et års Skype service inklusiv internationale opkald, og da man ikke engang kan købe 200 GB SkyDrive lagerplads på nuværende tidspunkt, må man sige, at det er en meget god lille bonus at få med i handlen.

Microsoft Surface Type Cover 2 farver

Tre nye tastatur-covers

Microsoft præsenterede også tre nye covers til deres Surface 2 tablets.

Det tynde Touch Cover 2 med de ubevægelige tastaturknapper er blevet 1 mm tyndere og har fået bagbelysning i tastaturet. Og vigtigst af alt, så har det fået 14 gange flere sensorer indbygget, så det nu er meget mere responsivt.

Det ny Type Cover 2 fås i flere farver, dets knapper er blevet mere stille, og det har også fået baggrundsbelysning.

Power Cover er nok det mest interessante cover til Surface 2 tablet-PC'erne, da det har indbygget batteri og som nævnt vil forlænge batteritiden betragteligt på både Surface 2 og Surface Pro 2.

Som et ekstra gode har Microsoft designet det så smart, at så længe der er strøm på Power Cover, vil det overføre det til eller oplade den Surface 2 tablet, som det er sat sammen med. Også mens tablet-PC'en er slukket og ligger i tasken.

Priserne på de tre cover typer er stadig i den pebrede ende med Touch Cover 2 og Type Cover 2 helt oppe mellem 1.200 og 1.300 kroner.

Prisen på det nye Power Cover er ikke fastsat, men et bud mellem 1.500 og 2.000 er nok ikke helt ved siden af, så det er en dyr - men smart - løsning.

Docking station til Surface Pro 2

Microsoft fuldender deres forsøg på at gøre Surface Pro 2 til den ultimative arbejds-tablet med Surface Docking Station, hvori man kan placere sin tablet - med coveret stadig vedhæftet.

Microsoft Surface Docking Station

Til Surface Docking Station kan man tilslutte en ekstra skærm med en samlet skærmopløsning på 3840 x 2160, og derudover kan man gøre brug af en USB 3.0 og tre USB 2.0 tilslutninger samt ethernet og Audio In og Out.

Prisen på Surface Docking Station bliver lige omkring 2.000 kroner, og den er tilgængelig tidligt i 2014, lover Microsoft.

Er Surface 2 blevet relevant?

Det store spørgsmål for Microsoft og deres potentielle kunder er, om der er et reelt marked for en forholdsvis dyr tablet-PC-løsning, der dog for Surface Pro 2's vedkommende er rettet mod den mere seriøse bruger.

Hvis man vil have den ultimative Surface Pro 2 løsning med Power Cover og docking station ender man med en pris på den forkerte side af 20.000 kroner, og det kan man dælme få meget PC for her på EDBpriser.dk.

Læs også: Microsoft har kun solgt 1.7 mio Surface tablets

Det er så også en meget kraftfuld og ikke mindst fleksibel tablet-PC, man får med Surface Pro 2, så hvis man har råd til den og kan udnytte dens muligheder, er den nok pengene værd.

Det er straks mere tvivlsomt med Surface 2, da den nedgraderede Windows oplevelse virker overflødig på markedet i dag og især til en pris på mellem 4.500 og 5.500 kroner.

Alle $-priser på Surface 2 produkter

Surface 2
32 GB: $449
64 GB: $549

Surface Pro 2
64 GB: $899
128 GB: $999
256 GB: $1.299
512 GB: $1.799

Surface Docking Station: $200

Touch Cover 2: $119
Type Cover 2: $129
Power Cover: $150-200 (estimeret)

Både Surface 2 og Surface Pro 2 skulle blive tilgængelige i Danmark i løbet af oktober.