Surface Book 2 på vej uden væsentlig funktion men til en billigere pris

edbpriser.dk 18-01-49178 09:20

Microsofts lækre - og ganske dyre - Surface Book er først lige blevet officielt introduceret på det danske marked, selvom man naturligvis har kunnet købe den i længere tid i en tysk variant gennem flere af EDBprisers forhandlere.

Læs også: Microsofts vilde Surface Book kommer endelig til Danmark: Det kommer den til at koste

Nu beretter den taiwanske avis Digitimes så, at Microsoft har sat produktionen af efterfølgeren, Surface Book 2, i gang med en forventet annoncering af den nye laptop allerede i slutningen af denne måned eller inde i april.

Surface Book 2 vil ikke være en 2-i-1 computer

Digitimes kommer samtidig med den noget overraskende nyhed fra deres kilder i produktionsleddet, at Surface Book 2 ikke vil være en hybrid 2-i-1 computer som forgængeren, hvor man kan tage skærmen af og bruge den som tablet.

Microsoft Surface Book og Surface Pro 4

I stedet vil anden generation af Surface Book være en traditionel bærbar PC, men den vil fortsat være på 13,5 tommer og blive fremstillet i den samme flotte magnesiumlegering som den nuværende Surface Book.

Billigere startpris på Surface Book 2

Til gengæld vil startprisen på Surface Book 2 blive sænket til $1.000 fra $1.499, som er prisen for den billigste model af den første Surface Book.

Det burde give en dansk startpris for Surface Book 2 på omkring 8.500 kroner inklusive afgifter, hvor den vejledende pris på den billigste Surface Book i Danmark er sat til 12.999 kroner.

Udover at bringe prisen ned skal det nye design også være med til at adskille Surface Book 2 fra Microsofts Surface Pro serie, der jo netop er en hybrid computer med aftageligt tastatur.

Læs også: Microsoft har præsenteret Surface Studio - den ultimative alt-i-en Windows PC til de kreative

Ifølge Digitimes har Microsoft også allerede sat prisen på den billigste Surface Book ned med $200 på udvalgte markeder, angiveligt for at få ryddet ud i lagrene, inden Surface Book 2 kommer i handlen.