Surface Phone kommer i april 2017

edbpriser.dk 28-04-2016 10:45

Man kan ikke påstå, at Microsoft har vind i sejlene, når det kommer til Windows 10 Mobile, og platformen er da også erklæret død mere end én gang.

Det lader dog ikke til at skræmme Windows-giganten, som lader til at have en langsigtet strategi, når det kommer til at tilbyde et alternativ til Android og Apples iOS.

Surface Phone skal være den nye bannerfører for operativsystemet

Som glad - men hårdt prøvet - Windows Phone ejer kan jeg kun skrive under på, at der er flere problemer med Windows på mobilen, men de har faktisk ikke noget med selve styresystemet at gøre, som er utrolig brugervenligt, ser knaldgodt ud og drager fordel af Microsofts mange fine produkter.

Microsoft Lumia 950 med Continuum

Læs også: Microsoft vil droppe passwords

Problemerne er mere den manglende opbakning fra app-udviklerne, som ikke vil bruge kræfter på systemet, før der er mange flere brugere, og der kommer ikke mange flere brugere, før app-udvalget og -kvaliteten er meget bedre - hønen og ægget-problematikken om igen...

Samtidig er Windows 10 Mobile stadig ikke nær så stabilt, som Windows Phone 8.1 var det trods masser af opdateringer fra Microsofts side, og så mangler der en overbevisende flagskibsmodel, der kan overbevise kunderne om, at styresystemet kan noget, som ingen af de andre kan.

Lumia 950 og 950 XL er gode smartphones, men de er ikke fantastiske, og derfor har fans af systemet længe sukket efter den - efterhånden - sagnomspundne Surface Phone, der kan vende tingene på hovedet og levere varen på samme måde, som Surface Pro tablet-PC'en gjorde det (efter et par forsøg) og så selvfølgelig den fantastiske - men meget dyre - Surface Book.

Microsoft Surface Phone koncept
Herover og øverst: Koncept renderinger af Surface Phone.

Og nu skulle Surface Phone altså være i pipeline til at blive lanceret i april 2017, ifølge Windows Central, der samtidig kan fortælle, at den bliver sendt på markedet samtidig med Redstone 2 opdateringen af Windows 10, der kommer til at indeholde mange forbedringer til Windows 10 Mobile også.

Surface Phone skal være den mest sikre mobil i verden

Fokus for Surface Phone bliver ifølge Windows Centrals kilder sikkerhed og produktivitet.

Læs også: Super Windows 10 Mobile phablet fra HP

Surface Phone vil således blive markedsført som den mest sikre mobil i verden og den bedste mobil til produktivitet.

Det passer også fint med, at Microsoft ser ud til at satse på, at deres succes på smartphone markedet skal komme fra firmaer og forretningsfolk, som kan se fordelen i at have en mobiltelefon, der arbejder godt sammen med deres Windows programmer.