Svensk krimi når det er bedst

edbpriser.dk 02-06-44187 23:46

Sådan skrev Politikens TV-anmelder Henrik Palle, da den første film i Arne Dahl-serien, "Misterioso", blev vist på svensk TV i julen 2011 med tårnhøje seertal. Nu kan hele filmserien snart opleves på DVD med danske undertekster.

A-gruppens hårde opgaver
En broget flok politibetjente danner over en nat A-gruppen, en specialenhed indenfor det svenske politi, hvis opgave det bliver at opklare særligt voldsomme og komplicerede forbrydelser.

Undersøgelserne breder sig ofte ud over alle tænkelige grænser, hvilket påvirker politibetjentene hårdt, både som kolleger og som mennesker.

I rollerne ser vi Irene Lindh, Guldbagge-vinderen Shanti Roney, Guldbagge-vinderen Claes Ljungmark, Matias Varela, Magnus Samuelsson, Malin Arvidsson og Niklas Åkerfelt.
 
Først Stieg Larsson, så Jo Nesbø, og nu Arne Dahl
Den internationalt populære krimi-romanserie om specialenheden ’A-gruppen’ er nu blevet til en stribe intense krimi-thrillers, og første kapitel har allerede været en kæmpesucces på svensk TV i julen 2011 med tæt på halvanden million seere.

Arne Dahl er en af de absolut mest hyldede, nordiske krimiforfattere. Hans ti-binds romanserie om Paul Hjelm og A-gruppen er oversat til ikke mindre 20 sprog og har solgt over en million eksemplarer.
 
Arne Dahl-serien er instrueret af Harald Hamrell, manden bag en række af de succesfulde Beck-krimier.
 
Arne Dahl-serien udgives på DVD idag d. 20. marts 2012.