Synes du OLED er for dyrt? Så glæd dig over de nye Mini-LED-tv

Aksel Brinck - 30-12-2020 12:35

En ny tv-teknologi, Mini-LED, står foran sin storlancering på markedet. Mini-LED giver næsten samme billedkvalitet som OLED, men er ikke så hundedyr at producere

Hvis du skal have den ultimative tv-oplevelse, kommer du ikke udenom at købe et OLED-tv. Men i samme øjeblik du ser prisskiltet, bliver du betænkelig, for OLED-skærmene er stadig dyrere, end mange bryder sig om. Heldigvis er der et godt alternativ på vej – det hedder Mini-LED. Her er billedkvaliteten næsten lige så høj, men prisen for et tv med teknologien vil sandsynligvis være mere spiselig.

LG, som er verdens næststørste leverandør af fladskærms-tv, meddeler, at producentens første mini-LED-model bliver lanceret på gigantmessen CES 2021. Den fysiske version af messen er aflyst, så præsentationen af LG-tv’et vil ske virtuelt, oplyses det.

Det er ikke en verdenspremiere. Allerede her i 2019 lancerede den kinesiske producent TCL et mini-LED-tv, men sydkoreanske LG’s lancering er et tegn på, at nu kommer mini-LED-bølgen for alvor. Ifølge BBC rygtes også Samsung (der ikke har nogen OLED-tv i porteføljen) på vej med mini-LED-modeller.

Men hvad er Mini-LED? Det er ikke nogen revolution inden for skærmteknologi, sådan som OLED var det, men en videreudvikling af LCD/LED-teknologien, der sikrer højere kontrast og sortere sort end traditionelle LED-tv.


Læs mere...