Tag 4K billeder og video med kompakt Samsung-kamera

edbpriser.dk 08-06-47089 19:36

Når man skal købe et nyt kamera til fritidsbrug, står valget som oftest imellem et spejlreflekskamera og et kompaktkamera.

Spejlreflekskameraer giver som oftest bedre billedkvalitet, men de er markant større end de små kompaktkameraer, der er nemme at tage med sig rundt, hvad enten det er til hverdag eller på ferie. Men nu lover Samsung, at man kan forene begge kameraers fordele i en enkelt model ved navn NX500.

Lille kamera med store muligheder

NX500 er nemlig et kompakt systemkamera, der har de samme funktioner som den større Galaxy NX1, bare i et mindre format. På trods af dens mindre størrelse indeholder NX500 al den avancerede teknologi, der normalt er forbeholdt professionelle fotografer.

Læs også: GoPro annoncerer tre nye kameramodeller

Den er nemlig udstyret med en 28 MP BSI CMOS-sensor i APS-C-format, mulighed for videooptagelse i 4K-kvalitet, DRIMeV-billedprocessor, NX AD system III og Samsung Auto Shot.

Det er en helt masse avancerede specifikationer, der til sammen mere eller mindre betyder, at kameraet kan optage videoer og tage billeder i meget høj kvalitet, selv når motivet bevæger sig hurtigt takket være den hurtigt reagerende autofokus.

Samtidig er den udstyret med en skærm i høj opløsning, der gør det nemmere at tage de helt rette billeder og evaluere dem efterfølgende.

Samsung har fået Joseph Gordon-Levitt og hans produktionsfirma hitRECord til at fremvise nogle af de muligheder, som NX500 giver, i kortfilmen ”In a City”, som kan ses under denne artikel.

Læs også: Wearable kameradrone kan tage dine selfies for dig

Samsung NX500 sættes til salg i april, og det kan fås i farverne sort, hvid eller brun. Den vejledende udsalgspris ligger på 6.000 kroner, hvor man får et 16-50 Power Zoom-objektiv med i købet.