Teleselskab fjerner loft over mobildata for hjemsendte skoleelever

Aksel Brinck - 25-01-2021 14:25

De danske skoleelevers forbindelse til skolen og lærerne er nu helt baseret på en onlineforbindelse. Derfor vil Telenor fjerne loftet over det mobile data forbrug i børneabonnementer

Om det sker af et godt hjerte, eller fordi det er godt for forretningen, må være op til den enkelte at bedømme. Men nu fjerner Telenor det loft over dataforbruget i Danmark, som kunderne har i deres børne-mobilabonnementer.

Loftet fjernes frem til 15. maj, så børn og unge kan deltage i skoleaktiviteter og -undervisning online uden at skulle tænke på dataforbruget.

“Det er på alle måder en ekstraordinær situation, hvor forbindelsen til skole og venner online er blevet ekstremt vigtig. Al undervisning og klassemøder foregår på nettet, og samværet med kammerater sker for manges vedkommende via snaps, chat og FaceTime over mobilen,” begrunder Christian Hoffmann, privatkundedirektør hos Telenor, den nye beslutning.

Dataforbruget på mobile enheder har været særlig højt under corona-nedlukningen. Men de fleste elever følger givetvis undervisningen på en computer eller en tablet, der er koblet på hjemmets trådløse netværk. Alligevel mener Telenor, at fjernelsen af dataloftet vil betyde, at børn og forældre ikke behøver være nervøse for overforbrug af data.


Læs mere...