Telia er første mobilselskab med et 100 procent grønt netværk

Rasmus Elm Rasmussen - 01-10-52359 08:33

Selvom Telias kunder har benyttet 40 % mere data under coronakrisen er energiforbruget kun steget med knap 2 %. Mobilselskabets netværk, datacentre, butikker og hovedkontor drives i dag af grøn strøm

Danskernes dataforbrug stiger i genneimagecloudit med 40% om året, og globalt fordobles datamængden hvert andet år. Denne eksponentielle vækst skyldes primært streaming af indholdsbaserede underholdningstjenester (Netflix, HBO, YouTube mv.) og virksomheders ambitiøse digitaliseringsagendaer.

Når vi bruger internettet, forbruger vi indirekte energi via driften af bl.a. netværk og datacentre. Særligt datacentrene kræver store mængder strøm til drift af IT-udstyr og køling af servere. Om ti år forventes datacentrene således at have øget Danmarks samlede elforbrug med hele 17 pct.

Det har skabt bekymring for udviklingen i internettets energiforbrug, og telebranchen er blevet sammenlignet med flytrafikken som monumental klimasynder.

Kritikken er reel og relevant – og derfor har Telia længe arbejdet med problemstillingen og mulighederne for at kunne levere fremtidssikret, klimaneutral datatrafik. Resultatet er, at Telias netværk, datacentre, butikker og hovedkontor i dag drives af grøn strøm.


Læs mere...