Tesla Model 3 Long Range [TEST]: Kan Tesla klare en familietur til Jylland?

Rasmus Elm Rasmussen - 11-11-2019 11:55

Den nye Model 3 er betydelig billigere end tidligere Tesla’er, men baseret på samme topsmarte teknologi. Men hvordan er rækkevidden? Vi har testet om en eldreven, smart bil kan få familien fra København til Aalborg uden opladning undervejs

Den største barriere for at springe fra din gamle benzinsluger til en moderne elbil er formentlig usikkerheden om, hvorvidt rækkevidden er tilstrækkelig til at dække dit transportbehov i bare nogenlunde omfang – sådan at du ikke ender med at spendere timevis på triste ladestationer bare for at komme en lille tur over Bæltet.

Det er en helt legitim tvivl, for det ér her, elbilerne har haft deres største svaghed. Rækkevidden har været begrænset og ladetiden lang. Men der er sket enorm udvikling i batteriteknologien de seneste år og Tesla har været i front. Med den nye Model 3 rammer Musks elbiler et særdeles interessant punkt mellem pris, toptjekket bilteknologi og ikke mindst batterikapacitet, som gør den til et fuldgyldigt alternativ til benzinbilen.

Vi testede Long Range-versionen, som lover op til 560 kilometer på en opladning. Vores testmission var at se, om bilen kunne bringe os, en familie på tre med fuld oppakning, fra København til Aalborg på en enkelt opladning.


Læs mere...