Test: 34 tommer buet alt-i-en computer med flot B&O lyd

edbpriser.dk 29-12-49361 05:10

HP ENVY Curved 34 er en stor computer. 34 tommer buet display (81,5 cm i bredden) som står på en base, der måler cirka 60 x 20 cm, kræver sin plads på skrivebordet, men til gengæld får du en glimrende arbejdsplads og underholdningscentral i ét.

For selvom du skal finde plads til en stor klodset ekstern strømforsyning og den massive base, hvor al hardwaren er pakket ned, for at skærmen kan fremstå så slank som muligt, så får du i bonus en kæmpe skærm at boltre dig på og en frontvendt indbygget soundbar med lyd fra B&O.

Herudover har HP ENVY Curved 34 en indbygget trådløs oplader til din mobiltelefon i venstre side af basen og et væld af tilslutningsmuligheder.

Flot design på computer og tastatur, men musen er en ommer

HP ENVY Curved 34 er superlækkert designet i gode materialer, der får computeren til at fremstå meget eksklusiv, og den ser absolut godt ud fra alle vinkler.

Skærmen sidder dog fast på basen, så der er ikke mulighed for at montere den på væggen, og skærmen kan heller ikke køres op og ned, så du hænger på den højde, HP har produceret den i, hvilket betyder, at underkanten er omkring 10 cm over bordet, og toppen af skærmen er i 45 cm højde.

HP ENVY Curved 34

Toppen af skærmen er således lige under øjenhøjde for mig, når jeg sidder ved mit skrivebord, og det ville normalt være for lavt til en ordentlig arbejdsstilling, men det reddes ved, at displayet på HP ENVY Curved 34 kan tiltes 35° bagover, så billedet peger op mod mig, og det fungerer godt.

Der følger trådløst tastatur og mus med til HP ENVY Curved 34, der er magen til tilbehøret til HP Pavilion Wave, som vi anmeldte for nylig, og indtrykkene af henholdsvis tastatur og mus er de samme.

Læs også: Test: Computeren til det stilfulde hjem - anmeldelse af HP Pavilion Wave

Tastaturet passer godt til computeren, da det er fint og minimalistisk udformet i tilsvarende materialer som HP ENVY Curved 34, og det ligger tungt og stabilt på skrivebordet.

HP ENVY Curved 34 tilbehør

Til gengæld minder musen om noget fra tilbudshylderne i Netto, da den føles meget plastikagtig og billig i hånden, og den er ikke specielt behagelig at have hånden på. Den bør HP skifte ud, og alternativt kan man jo selv gøre det – der er masser af bedre alternativer på markedet.

En fornøjelse i brug bortset fra en konstant blæserstøj

At arbejde på en 34 tommer let buet skærm med en opløsning på 3440 x 1440 px er noget , der passer mig utrolig godt, for jeg har tit mange programmer, vinduer og faneblade åbne samtidig, og det egner sådan en bred og højopløst skærm sig rigtig godt til.

HP ENVY Curved 34 åbne vinduer side om side

Du kan nemlig uden problemer have tre-fire vinduer åbne side om side og eventuelt over hinanden, som alle er store nok til at arbejde og skrive i samt have YouTube eller Netflix kørende i hjørnet.

Det er fantastisk og overflødiggør behovet for at have en opsaætning med flere skærme tilsluttet.

Videoer og spil ser også godt ud på HP ENVY Curved 34, men det er dog ikke dem alle, som kan udnytte hele skærmarealet i 21:9 format, så man får ofte sorte rammer omkring billedet som herunder.

HP ENVY Curved 34 fuld skærm

Billedet er stadig stort og flot, men det er selvfølgelig ærgerligt, at hele skærmen ikke bliver fyldt ud.

En anden ulempe ved HP ENVY Curved 34 er, at dens blæser kører konstant. Det er ikke en høj lyd, men den er mærkbar, hvis man sidder og arbejder ved computeren uden andre lydkilder omkring sig.

Det er sikkert ikke alle, som vil føle sig generet af den, men hvis du ved, at det vil være et problem for dig, skal du nok kigge efter en anden alt-i-en computer.

Ganske habil gaming computer

HP ENVY Curved 34 er stærkt bestykket med en Core i5 eller i7 processor og 8 eller 16 GB RAM, og den arbejder godt og hurtigt uden nogen særlige svaghedstegn. I de modeller, vi har på EDBpriser, er der da også både en 256 GB SSD og en 1 TB traditionel harddisk på 7.200 RPM installeret, så der er et godt grundlag for fart.

På grafiksiden finder vi et NVIDIA GeForce  GTX 950M kort, der er i den øvre mellemklasse og faktisk kan klare en pæn del af de nyere spil i Full HD opløsning, mens nogle af de allermest krævende spil skal have sat indstillingerne noget ned.

Hardcore gamere vil helt sikkert kigge efter en anden løsning, mens mere moderate gamere godt kan få glæde af HP ENVY Curved 34 – de bør dog overveje et mere gamer-orienteret tastatur end det medfølgende.

Stor B&O lyd

Udover det flotte, store billede kommer HP ENVY Curved 34 også med stor lyd.

Hele fire 35 mm enheder samt to passive enheder er der indbygget i den frontvendte soundbar, der er optimeret og bliver styret af Bang & Olufsen Audio, og den byder på et imponerende stort og klart lydbillede med en ganske udmærket bund.

Læs også: Test: Designlækker 360° hybrid - anmeldelse af ASUS ZenBook Flip UX360UA

Højttaleren kan snildt spille et mellemstort rum op, og i det medfølgende kontrolpanel kan lyden sættes op efter personlige præferencer, så både musik, film og spil lyder godt.

HP ENVY Curved 34 B&O kontrolpanel

Lydstyrken kan nemt reguleres på den runde touch-knap, der er placeret til højre på basen, hvilket er en ret cool og samtidig lettilgængelig funktion.

Avanceret webcam

I toppen af HP ENVY Curved 34 er der placeret et webcam, som kan klikkes frem eller gemmes væk efter behov.

Kameraet er i HD-kvalitet og har to digitale mikrofoner med støjreduktion indbygget samt IR-teknologi, der scanner dit ansigt og gør det muligt at bruge Windows Hello funktionen til at logge ind på computeren via det installerede Windows 10.

HP ENVY Curved 34 webcam

Det er smart og fungerer stabilt og hurtigt, men da de fleste af os har vænnet os til at dække vores webcam over med tape eller gemme det væk, når det ikke bruges, så er det måske ikke så praktisk, at man lige skal have kameraet op for at logge ind.

Til videosamtaler fungerer det godt, og både lyd og billede bliver fint transmitteret.

Trådløs Qi-opladning af mobilen

Til venstre på HP ENVY Curved 34’s base er der en opladerstation til trådløs Qi-opladning af din smartphone, hvis din model understøtter det.

Det er en fin funktion at få med, og det understøtter godt indtrykket af den omhu og sans for detaljerne, som HP’s designere har udvist i formgivningen af denne alt-i-en computer.

Masser af tilslutningsmuligheder

HP ENVY Curved 34 har rigeligt med tilslutningsmuligheder, og du finder både HDMI-input og -output, 4 USB 3.0 porte, 1 USB 3.1 Type C port med Thunderbolt 3, LAN indgang, hovedtelefonstik indgang og en 3-i-1 kortlæser til SD hukommelseskort.

Heril kommer Bluetooth 4.0 og 802.11ac WiFi, og så kan man vist ikke bede om meget mere – det skulle lige være en Kensington lås, og det har HP ENVY Curved 34 også, hvis der skulle være nogen, som kunne få lyst til at stikke af med den 11,5 kg tunge computer.

HP ENVY Curved 34 bagside

Det eneste minus i denne sammenhæng er måske, at alle de normale USB porte sidder bag på basen, hvilket ikke er det allermest praktiske, men det er nok en udfordring, der kan overkommes.

Konklusion

HP ENVY Curved 34 har overvejende været en fryd at arbejde og lege på i testperioden.

Det enorme billede i det ekstra brede 21:9 format giver en masse plads og overblik på det virtuelle skrivebord, og film og spil bliver heller ikke ringere af at komme op i 34 tommer.

Lydsiden er et andet stort plus ved HP ENVY Curved 34, for den brede lydbar spiller imponerende godt og løfter de fleste oplevelser på computeren.

HP ENVY Curved 34 Bang & Olufsen speakers

Læs også: Lenovo ThinkCentre X1 [TEST]: Veldesignet alt i en-PC sørger for det rette udsyn

Den mest sædvanlige anke mod at købe en alt-i-en computer er den manglende eller besværliggjorte mulighed for at opgradere computerens hardware, men hvis det alligevel ikke er noget, du havde tænkt dig at give dig i kast med, er det jo en ligegyldig indvending.

Derimod kan den lave men konstante blæserstøj godt være et problem, og det ville være rart at være fri for denne, når computeren ikke bliver presset.

Du kan godt få en tilsvarende stationær computer til en noget lavere pris end de omkring 18.000 kroner, som den billigste HP ENVY Curved 34 model koster, men her får du en velkomponeret helhed, der ser godt ud på skrivebordet i både tændt og slukket tilstand samt en masse funktionalitet og god lyd indbygget.

HP ENVY Curved 34 er en eksklusiv og velbygget alt-i-en computer, hvis du har råd til den og gerne vil forskønne stuen med en flot designet arbejds- og underholdningscentral.