Test: 34 tommer let buet fornøjelse

edbpriser.dk 10-10-2016 07:00

Når du pakker en 34 tommer computerskærm som Philips Brilliance BDM3490UC ud og sætter den op på skrivebordet foran dig, er det svært ikke at få et lille smil på læben.

Og når du så har sluttet den til din computer og tænder den, breder smilet sig til et stort og bredt grin, især hvis du som jeg kommer fra en middelmådig Samsung SE450 skærm.

Philips Brilliance BDM3490UC's AH-IPS panel med sine mere end 1 milliard farver stråler på en helt anden måde end min Samsung skærms TN panel, men der er naturligvis også en prisforskel på mere end 5.000 kroner, så alt andet havde bestemt også været en skuffelse.

Men billedet på Philips Brilliance skærmen skuffer ikke på nogen måde.

Læs også: Test: Acer XR341CK

Tilslutningen til min Windows 10 computer kunne ikke være gået mere smertefrit, da de to enheder bare snakkede sammen fra starten, og hvis der har været noget, som skulle justeres i løbet af testperioden, foregik det ganske intuitivt ved hjælp af en enkelt skjult knap bag Philips logoet på undersiden af skærmen.

Philips Brilliance BDM3490UC bagside

Masser af plads at boltre sig på

Med en diagonal skærmstørrelse på 86,7 centimeter har du rigtig meget plads at gøre godt med, og da opløsningen på den ekstra brede 21:9 skærm lyder på 3440 x 1440 pixels får du nogle muligheder i dit daglige arbejde, som du ikke har ellers.

For eksempel fylder en fuld A4 side i Word mindre end en tredjedel af skærmen, hvilket altså giver god plads til både en browser og et tredje vindue på din computers skrivebord.

Og hvis du som jeg ofte ender med at have rigtig mange faneblade åbne i din browser samtidig, går der meget længe, før de begynder at blive gemt væk under pile til højre og venstre i fanebladsoversigten.

Den ekstra plads er en stor fordel, som man måske ikke har tænkt så meget over, hvis man er vant til at arbejde på en enkelt almindelig størrelse skærm, men det er en stor glæde i det daglige.

Philips Brilliance BDM3490UC er ikke optimeret til gaming og er da heller ikke den hurtigste skærm på molen, men til lidt lettere gaming klarer den sig fint, og igen imponerer billedstørrelsen i sig selv, når man spiller spil, der kan udnytte hele arealet.

Philips Brilliance BDM3490UC

Begrænset ergonomi og skuffende lyd

De to eneste klagepunkter, jeg har ved Philips Brilliance BDM3490UC, er omkring ergonomi og lyd.

Velsagtens på grund af størrelsen på skærmen, har Philips valgt, at man ikke skal kunne køre displayet op og ned for at indstille den til sin optimale arbejdshøjde.

Skærmen kan vippes, så den peger mere eller mindre op mod dig, men det havde været rart at kunne indstille højden, så man ikke må ty til nødløsninger som at placere et par laptop kasser under skærmen for at få den op i øjenhøjde.

Det andet klagepunkt angår den indbyggede højttaler, som er placeret i foden.

Der bliver godt nok pralet med DTS lyd og en virtuel surround lydoplevelse i specifikationerne til Philips Brilliance BDM3490UC, men det lever den metalliske højttaler ikke op til.

Læs også: Flot QHD skærm til fornuftig pris

Det er ikke fordi, lyden er dårlig, og man kan sikkert godt vænne sig til den, men den burde bare have været bedre størrelsen og skærmens pris taget i betragtning.

Konklusion

Jeg har gået og arbejdet på en listig plan om, at bilde folkene fra Philips ind, at skærmen blev væk under fragten tilbage til dem, da jeg nødig vil undvære den, men da de højst sandsynligt sender et bud efter den, bliver det nok ikke let at overbevise dem.

Men Philips Brilliance BDM3490UC er dejlig skærm, der på papiret kan virke overvældende med sin kæmpe skærmstørrelse, men når du tager den i brug, finder du ud af, at det slet ikke er for meget, og at det løfter glæden enormt ved dit daglige arbejde at sidde ved sådan en prægtig skærm.

Du skal selvfølgelig kunne leve med den faste højde og ikke have alt for store forventninger til højttaleren, men det flotte billede opvejer absolut disse to mulige ulemper.


Find bedste pris her