Test af AOC Style I2481FXH - stadig en rigtig god skærm til prisen

edbpriser.dk 16-10-2017 13:36

Er tiden inde til opgradere PC skærmen til computeren derhjemme eller på kontoret, så er AOC Style I2481FXH absolut værd at overveje - ikke mindst på grund af den lave pris på lige omkring 1.200 kroner for en 24 tommer skærm med AH-IPS panel.

AOC's skærm ser desuden temmelig godt ud på skrivebordet med sin yderst slanke profil og iøjnefaldende svungne metalfod, men der er da lige et par minusser ved den ellers fine skærm.

En slank og stilig model i rammeløst design

Som navnet signalerer, er der tænkt over udseendet på AOC Style I2481FXH.

Selve skærmen er således ultraslank med en tykkelse på omkring ½ cm på størstedelen af displayet, mens elektronikken er gemt væk i en aflang boks nederst på skærmens venstre bagside, der buler ud i en blød bue ind mod midten, så den ikke kommer til at virke bastant.

AOC Style I2481FXH

AOC Style I2481FXH har en elegant svunget metalfod i mat finish, der er asymmetrisk påsat displayet lidt ved siden af midten, hvilket giver skærmen et anderledes udtryk og ser ganske cool ud.

Den flotte fod efterlader dog ikke andre indstillingsmuligheder end en ganske lille tiltning af skærmen, så der er ikke rigtig noget at komme efter på det ergonomiske område.

Læs også: Test: Flot skærm til en god pris - anmeldelse af Philips Moda C Line 245C7QJSB

AOC Style I2481FXH er designet med rammeløst display i siderne og toppen af displayet med en lidt bredere kant i bunden, og den vil således fint kunne bruges i en opsætning med flere skærme ved siden af hinanden.

AOC Style I2481FXH indgange

Der er to HDMI indgange og en VGA port på bagsiden og altså ikke nogen DisplayPort, hvilket vil være et stort minus for nogle, mens andre vil klare sig fint uden - jeg har forbundet med HDMI og er rigtig godt tilfreds med resultatet.

Herudover er der et jack-stik til hovedtelefoner mellem VGA porten og strømstikket, hvilket ikke er den mest praktiske placering, hvis du ofte tager dit headset med dig.

Full HD AH-IPS display

AOC Style I2481FXH er i Full HD opløsning på 1.920 x 1.080 px, hvilket passer godt til displayets størrelse på 23,8 tommer, men hvis du har brug for højere opløsning, er dette ikke skærmen for dig.

Panelet er af AH-IPS (Advanced High Performance IPS), der giver forbedret farvegengivelse, mulighed for højere opløsninger og PPI samt lavere strømforbrug i forhold til almindelige IPS paneler.

AOC Style I2481FXH

Det er da også især på farvegengivelsen, at AOC Style I2481FXH udmærker sig med klare og flotte farver, men man kunne dog godt have ønsket sig et dybere sort-niveau, der ikke er blandt de bedste.

AOC skærmen har FlickerFree teknologi indbygget, så billedet er dejlig roligt, og med hensyn til lysstyrke, kontrast og lignende billedindstillinger kan det jo altid betale sig at gå ind i den udmærkede skærm-menu og sætte billedet op til at passe til dig og dine brugssituationer.

AOC Style I2481FXH kommer med forskellige profiler til spil, film, tekst og internet, og du kan også opsætte din egen profil, så du nemt kan skifte, når du går fra arbejde til underholdning.

Læs også: Test af Philips Brilliance B-line 272B7QPTKEB - ideel arbejdsskærm

Opdateringshastigheden er på 4 ms, så videomateriale og spil bliver også afviklet helt fornuftigt.

Konklusion

Til prisen er AOC Style I2481FXH et rigtig godt køb, hvis begrænsningerne omkring ergonomi og tilslutningsmuligheder ikke er et problem for dig, og du kan leve uden 4K opløsning.

For du får her en god og stabil PC skærm, der ser godt ud fra alle vinkler, og det samme gør billedet på det velfungerende AH-IPS display - husk blot at gå ind og optimér indstillingerne, så du får den billedgengivelse, der passer dig bedst.