Test af JBL E55BT - vellyd fra trådløse hørebøffer

edbpriser.dk 18-09-2017 17:53

JBL E55BT er et nyt trådløst headset, der forbindes til din smartphone via Bluetooth, hvilket er en yderst praktisk løsning for de fleste - og en nødvendig løsning for andre, som måske ejer en smartphone uden stik til hovedtelefoner.

Der følger dog også en ledning med til at forbinde E55BT til mobilen, hvis du kommer til at overskride den imponerende batteritid på 20 timer.

JBL E55BT med ledninger

Pænt design

JBL E55BT er en over ear model, der sidder ud over øret og dækker det helt, så man er godt isoleret fra omverdenen, når de bruges.

Modellen er tilgængelig i fire farver - sort, rød, blå og hvid - og den er primært opbygget i plast, men den indre hovedbøjle er dog forstærket med metal, og headsettet føles både stabilt og holdbart.

JBL E55BT farver

Ørekopperne på JBL E55BT kan desuden bukkes ind under hovedbøjlen, så det fylder mindre i tasken, og ørekopperne kan drejes, så headsettet sidder mere behageligt, hvis du holder en pause fra musikken og tager det ned omkring hals og nakke.

Læs også: Test: To gode headsets i ét - anmeldelse af Logitech G433

Selve ørepuderne er dækket af behageligt blødt kunstlæder, der sammen med den stofbeklædte hovedbøjle giver headsettet et mere eksklusivt præg, og det fremstår alt i alt som et veldesignet produkt.

JBL E55BT

Den gode JBL signaturlyd

JBL E55BT bliver ikke mindst solgt på JBL's velkendte Signature Sound, som har gjort selskabet til et verdenskendt mærke indenfor især højttalere siden 1946 indtil i dag, hvor de er ejet af Harman, som igen er ejet af Samsung.

Jeg har efterhånden anmeldt otte forskellige JBL headsets, og hvis der er én ting, de har tilfælles, så er det den gode lyd.

Uanset om det er de billigste JBL Grip100 eller de her JBL E55BT til 999 kroner, så er konklusionen hver gang, at man får god lyd for pengene med JBL.

Med sine store højttalerenheder på 50 mm leverer E55BT dog et endnu flottere lydbillede, end vi har hørt før fra JBL, og som er flot understøttet af en lækker tør bas, der aldrig bliver overdøvende.

Det er især bemærkelsesværdigt på ens yndlingsnumre, som man har lyttet til masser af gange, der pludselig lyder rigtig godt igen, efter man måske har vænnet sig til at høre dem fra til nogle mindre potente headsets.

JBL E55BT

Den isolerende effekt, som opstår i kraft af de omsluttende ørepuder, er også med til at forstærke oplevelsen, og headsettet vil derfor være velegnet til pendlere og andre, som lytter til musik eller lydbøger i larmende omgivelser.

Forbind til computer og mobil samtidig

JBL E55BT kan med held også bruges, mens man arbejder, for det kan tilsluttes til computeren og mobilen samtidig, så man kan høre musik eller andet på computeren og hurtigt snuppe et opkald på mobilen.

Det er smart og fungerer godt.

For diskret knap-design

Ligesom på JBL E45BT /Search/General.aspx?q=jbl e45bt er knap-designet på E55BT udført ganske minimalistisk og stilfuldt, så knapperne ikke skæmmer det formfuldendte design.

I praktisk brug er knapperne dog lige lovlig små og ligner hinanden for meget, så de er ikke lette at skelne imellem, når man skal regulere volumen eller tage et opkald.

JBL E55BT knapper

Det kan lige gå an med bare fingre efter lidt længere tids tilvænning, men med handsker på vil det være helt umuligt, og det må kunne løses bedre af JBL's designere.

Konklusion

JBL E55BT er et meget vellydende headset med et velafbalanceret lydbillede, der understøttes af en god bas fra de store højttalerenheder.

Komforten og batteritiden på 20 timer er også i top, og det ganske lette headset på 231 gram egner sig fint til længere tids brug.

JBL E55BT på skateboard-bruger

Det er praktisk og ukompliceret i brug, hvilket er noget, man sætter pris på i hverdagen, og det er faktisk kun de tre betjeningsknapper, der føles for ens, når fingrene skal finde den rigtige, som trækker ned på brugsoplevelsen.

Læs også: Test: Veldesignet Bluetooth headset - anmeldelse af JBL E45BT

Den vejledende pris på 999 kroner svarer ret godt overens med det produkt, man får for pengene, men det er allerede nu muligt at finde JBL E55BT til en endnu bedre pris her på EDBpriser, og det gør jo ikke investeringen dårligere.