Test af JBL Everest Elite 750NC - effektiv trådløs støjreduktion og god lyd men for mange irriterende fejl

edbpriser.dk 12-10-2017 16:15

JBL Everest Elite 750NC er det første støjreducerende sæt hovedtelefoner, jeg har testet, så jeg kan ikke sammenligne resultatet med de to førerhunde på området, Bose QuietComfort 35 og Sony MDR 1000X, der gerne bliver fremhævet som de bedste på markedet.

Men når det så er sagt, er støjreduktionen i JBL Everest Elite 750NC ganske imponerende, og det er direkte fascinerende at stå midt i en larmende kantine og slå støjreduktionen til og fra, og høre al larmen forsvinde.

JBL headsettet har også såkaldt adaptiv støjreduktion indbygget, der betyder, at du selv kan vælge, hvor meget eller hvor lidt støj fra omgivelserne, hovedtelefonerne lader slippe igennem.

JBL Everest Elite 750NC

Der er en lav støj eller summen i hovedtelefonerne, når støjreduktionen bliver slået til, men så vidt jeg har kunnet læse mig til på nettet, er det normalt for støjreducerende headsets.

Styr det hele i mobil app

Den adaptive støjreduktion styres fra My JBL Headphones app'en, og det fungerer ganske simpelt ved hjælp af to slidere for henholdsvis højre og venstre ørekop, hvor du reelt kan bestemme, om du for eksempel kan høre kollegerne på kontoret, eller om de skal helt hen og prikke dig på skulderen for at komme i kontakt med dig.

Læs også: Test af JBL E55BT - vellyd fra trådløse hørebøffer

JBL My Headphones app'en er i det hele taget et smart kontrolcenter for JBL Everest Elite 750NC, for her kan du styre lydindstillinger, opsætning af headset funktioner og få softwareopdateringer.

JBL My Headphones app

Du kan blandt andet vælge mellem forskellige equalizer forudindstillinger (Jazz, Vocal og Bass) eller lave din egen. JBL Everest Elite 750NC er ganske bas-orienterede i forvejen, hvilket passer min personlige smag godt, så med Bass slået til bliver det næsten for meget, og jeg har foretrukket at lytte uden ekstra equalizer indstillinger i testperioden.

Gennem JBL's app er det også muligt at få opdateret softwaren i Everest Elite 750NC headsettet, og det er meget praktisk, for det er avanceret teknologi, der ligger bag den indbyggede støjreduktion, så det er en nem måde at få opgraderet hovedtelefonerne, når JBL kommer med nye versioner.

Fyldigt lydbillede fra 40 mm enheder

JBL Everest Elite 750NC er et veludstyret sæt hovedtelefoner med to 40 mm driver enheder, der giver et flot og fyldigt lydbillede fra de omsluttende ørekopper, der er fint polstrede og betrukket med kunstlæder.

JBL Everest Elite 750NC ørekop

Som nævnt er de lidt til den bastunge side, som passer godt til mig og min musiksmag, og man kan jo også selv ændre på lydbilledet i equalizeren i app'en.

Batteritiderne for trådløs afspilning lyder på 15 timer med støjreduktion slået til og 20 timer uden, hvilket er helt fint, og skulle man alligevel løbe tør, følger der et lydkabel med i pakken.

JBL Everest Elite 750NC tilbehør

Men... så er der komforten og de drillende funktioner

JBL Everest Elite 750NC er ganske solidt bygget i hård plast med enkelte metaldele som for eksempel hovedbøjlen, og det kommer i en lille bæretaske med hård skal, hvori det kan klappes sammen og pakkes ned sammen med ledninger og en adapter til lydudgangen i flysædet - super praktisk.

Desværre er hovedbøjlen bare ikke særlig godt polstret, så - i hvert fald på mit hovede - begynder den at genere efter et stykke tid, og det er ikke i orden på et headset til over 2.000 kroner.

Samtidig har jeg flere gange været ude for, at teknikken drillede, så når jeg havde forbundet JBL Everest Elite 750NC til min mobil og derefter åbnede JBL My Headphones app'en, mente app'en ikke, at headsettet var tilsluttet eller også kunne jeg sidde og høre på, at stemmen i JBL Everest Elite 750NC blev ved med at sige "Power On", som om app'en blev ved med at genstarte hovedtelefonerne.

Den ene gang dette skete, kom der til sidst hul igennem til JBL Everest Elite 750NC, men så var der ligesom lagt en dyne henover lyden, og det kunne kun udbedres med en genstart af headsettet, og så kunne jeg starte forfra.

Læs også: Test: To gode headsets i ét - anmeldelse af Logitech G433

Det er jo svært irriterende og er givetvis noget, der kan rettes med en software opdatering fra JBL's side, men der er ikke en ny tilgængelig lige nu, så...

JBL Everest Elite 750NC

Konklusion

Testen af JBL Everest Elite 750NC har været en blandet fornøjelse.

På den ene side har det været positivt at stifte bekendtskab med velfungerende støjreduktion med mulighed for at lukke mere eller mindre af omgivelsernes lyde ind, og lyden fra de store ørekopper har også levet op til den sædvanlige JBL standard.

På den anden side er komforten ikke i top, og hvis man for eksempel gerne vil bruge et støjreducerende headset på togturen eller flyrejsen, så er det vigtigt, at det er behageligt at have på i længere tid.

Og så er der softwaren i JBL Everest Elite 750NC, der lader til at kunne trænge til en overhaling, for den spiller ikke på samme vellykkede måde som headsettets lyd.

Derfor kan jeg desværre ikke anbefale JBL Everest Elite 750NC på nuværende tidspunkt, da et sæt hovedtelefoner til omkring 2.300 kroner helst skal være en del tættere på fejlfrit.