Test af JBL Flip 4 - vandtæt Bluetooth højttaler med flot lyd

edbpriser.dk 29-11-2017 16:44

Ved første øjekast er der ikke den store forskel på JBL Flip 3 og den for nyligt lancerede JBL Flip 4, men den nye model gemmer alligevel på et par interessante nyheder under det stofbeklædte ydre.

Gode forbedringer

Først og fremmest er JBL Flip 4 gået fra at være stænktæt til at være ægte vandtæt med en IPX7 certificering, så den nu kan tages med på stranden eller til poolen, hvor den godt kan overleve en tur under vandet.

Samtidig betyder det også, at du ikke behøver at være bekymret for at glemme højttaleren i haven i løbet af en dansk sommer, da den selvfølgelig også kan tåle en regnbyge.

JBL Flip 4 er blevet vandtæt

Batteritiden er øget fra 10 til 12 timer, og det er jo altid rart at få mere spilletid per opladning.

Læs også: Test af JBL Everest 310 - del lyden fra det trådløse headset

Frekvensområdet på JBL Flip 4 er også udvidet, så det nu dækker fra 70 - 20.000 Hz, hvilket før hed 85 - 20.000 Hz, men i praksis betyder det ikke vildt meget, for forskellen gør ikke, at man er ved at falde ned af stolen - JBL Flip 3 har stadig et rigtigt flot lydbillede med en potent bas.

Mindre brugbare "forbedringer"

JBL Flip 4 er også blevet udstyret med Connect+ teknologi, der gør det muligt at forbinde helt op til 100 kompatible højttalere, og det kan da i teorien blive lidt af en fest, men det har jeg desværre ikke haft mulighed for at teste med mit ene testeksemplar.

Umiddelbart er det også en noget tænkt situation, at alle dine venner køber den samme slags Bluetooth højttaler, eller at du selv køber en (stor) håndfuld for at holde fest.

Et andet brugsscenarie, som JBL Flip 4 skal forestille at tilbyde, er muligheden for at forbinde to mobiltelefoner til højttaleren samtidig, så man kan skiftes til at afspille musik.

Men i testen her på kontoret fungerede denne funktion ikke, da den ene iPhone hele tiden overtog forbindelsen, mens den anden mistede den, så det er ikke just godkendt.

JBL Flip 4 med smartphone

Og nu vi taler om iPhone, så er JBL Flip 4 også blevet beriget med muligheden for at aktivere Siri - og Google Now på Android smartphones - med "et enkelt tryk på en knap".

Desværre er denne enkelte knap Play-knappen, og det bevirker, at jeg ikke kunne pause musikken på selve højttaleren, for uanset hvor kort tid jeg trykkede på knappen, så blev Siri aktiveret, og det er jo mere dumt end smart.

I det mindste fungerer funktionen med at tage opkald fra mobilen på JBL Flip 4 helt, som den skal, selvom det er samme knap man bruger, og lyden går fint igennem i begge ender af samtalen.

Stadig imponerende lyd

Lydsiden er til gengæld mere end godkendt på JBL Flip 4, der ligesom sin forgænger imponerer med et flot og kraftfuldt lydbillede fra den ganske lille enhed (17,5 x 7 x 6,8 cm og 515 gram).

Basenhederne i hver ende af højttaleren giver en god bund til pop og rockmusik, og det ser stadig godt ud med de pulserende ender på JBL Flip 4, der vibrerer i takt med musikken.

JBL Flip 4 farver

Konklusion

JBL Flip 4 er en imponerende Bluetooth højttaler, når det kommer til stor lyd fra en lille enhed, og den kan uden problemer spille en mellemstor stue op.

Det er samtidig super praktisk, at JBL Flip 4 er blevet vandtæt, så man kan have den med overalt, og den ekstra lange batteritid er endnu et plus.

Læs også: Test: Wunderbar WONDERBOOM

Desværre er nogle af nyhederne i JBL Flip 4 ikke vellykkede nok til, at jeg kan anbefale den over sin forgænger eller den vellydende og vandtætte UE WONDERBOOM, for man kommer til at betale for nogle funktioner, som enten ikke virker ordentligt, eller som du bare ikke har brug for.