Fra begyndelsen af juni måned lukker EDBPriser og bliver i stedet en del af PriceRunner. Læs mere »

Test af Razer Atheris - stærk lille trådløs mus med små men utilgivelige fejl

edbpriser.dk 13-10-2017 14:58

Razer Atheris er en lille trådløs mus, der er let at have med i tasken og kan klare helt op til 350 timers brug på to AA batterier.

Razer er først og fremmest kendt for deres gaming produkter af generelt høj kvalitet, hvor vi især har været begejstrede for de gaming tastaturer, som vi har haft til test.

Atheris musen virker da også som et gennemarbejdet produkt på det fysiske plan, da den er veldesignet, god at holde på - om end lidt lille på grund af mobiliteten, og så er den yderst præcis med sin høje DPI på helt op til 7200, som man kan skifte ved at trykke på den lille knap bag scroll-hjulet.

Razer Atheris 

Problemer med de trådløse signaler

Men alt har ikke været rosenrødt i testperioden på omkring en måned med Razer Atheris, og det skyldes udelukkende nogle sporadiske problemer med de to muligheder for trådløs forbindelse til computeren; Bluetooth LE og en 2,4 GHz USB dongle.

Jeg startede med at tilslutte Atheris via den medfølgende USB dongle, da jeg regnede med, at det ville være det mest stabile med en dedikeret forbindelse, og fordi det har fungeret upåklageligt med de trådløse Logitech MX 2S mus, jeg har testet for nylig.

Razer Atheris

Læs også: ASUS ROG Spatha [TEST]: Lasermus til den seriøse gamer

Men testen af Razer Atheris har været præget af en til tider ustabil forbindelse, der gjorde, at musemarkøren ind i mellem hoppede henover skærmen, og det kunne ske, at hvis jeg skulle flytte rundt på et vindue på skrivebordet, blev musemarkøren pludselig træg og bevægede sig som om, den var dyppet i honning.

Derfor skiftede jeg til Bluetooth, der umiddelbart kørte bedre, indtil forbindelsen pludselig røg, og jeg kunne skubbe så meget rundt med Atheris, som jeg havde lyst til, uden at der skete noget på skærmen. Et par minutter efter genopstod forbindelsen lige så pludseligt, som den var forsvundet.

Det er selvfølgelig uacceptabelt opførsel for en trådløs mus - også selvom det ikke skete hverken hver eller hver anden dag - og det er ærgerligt, for når forbindelserne ikke drillede, fungerede Razer Atheris som nævnt helt fint.

Man har også masser af indstillingsmuligheder i det tilhørende Razer Synapse program, hvor DPI kan indstilles (fra 800 til 7200), knapfunktioner kan opsættes og man kan skifte mellem højre- og venstrehåndsbrug.

Razer Atheris

Men alt det er jo lidt ligegyldigt, hvis man ikke kan stole på, at den trådløse mus kan finde ud af at holde forbindelsen, for det er træls at miste musen, når man arbejder, og direkte frustrerende hvis den hakker eller forsvinder, mens man spiller.

Læs også: ROCCAT Leadr [TEST]: Trådløs gaming-mus går efter guldet

Jeg holder mig i hvert fald til min kablede Razer DeathAdder mus indtil videre.