Fra begyndelsen af juni måned lukker EDBPriser og bliver i stedet en del af PriceRunner. Læs mere »

Test: Behagelig PC skærm med få minusser

edbpriser.dk 16-02-2017 13:58

Efter at have testet nogle stykker af Philips' PC skærme må jeg sige, at producenten gør rigtig mange ting rigtigt, hvad angår pris og kvalitet, og denne Philips 276E7QDAB er bestemt også en god skærm, men der er plads til et par forbedringer.

Fint design men mangler på lyd og ergonomi-indstillinger

Designet er pænt med smalle rammer omkring displayet i siderne og på toppen og en lidt bredere kant i bunden, hvorfra en lille gennemsigtig klap stikker ud med Philips-logoet på.

Philips 276E7QDAB fod

Skærmen bæres af en slank metalfod, der er meget stabil, men til gengæld er der ikke de store ergonomiske indstillingsmuligheder, da man kun kan vippe skærmen horisontalt, så den peger mere eller mindre opad eller lige frem. Det er altså ikke muligt at køre skærmen op og ned, så hvis du gerne vil have den mulighed, er dette ikke skærmen for dig.

Læs også: Test: Ideel arbejdsskærm - anmeldelse af Philips Brilliance B-line 272B7QPTKEB

Philips 276E7QDAB har to 3 Watt højttalere indbygget, som sidder bag på skærmen, men deres lydgengivelse er ikke noget at skrive hjem om, da de lyder som et par billige plastik-højttalere. De fleste vil nok alligevel bruge et sæt dedikerede PC højttalere eller et godt PC headset, men det burde ikke være noget, man blev tvunget til, som det er tilfældet her.

Philips 276E7QDAB

Flot og roligt billede

Billedet på Philips 276E7QDAB er til gengæld flot med god farvegengivelse, der fremstår klart og roligt takket være indbygget FlickerFree teknologi, som gør selv en lang arbejdsdag foran skærmen behagelig for øjnene.

Philips 276E7QDAB har også indbygget SmartContrast teknologi, der automatisk justerer farver og lysstyrke efter det viste indhold på skærmen, og det er også med til at give en god brugsoplevelse.

Alle indstillinger tilgås med en enkelt navigationsknap, der er placeret bag skærmens nederste højre hjørne, og den gør det ganske nemt at navigere rundt i den overskueligt opbyggede menu.

Philips 276E7QDAB bagside

Konklusion

Philips 276E7QDAB er ikke hverken den største, tyndeste, højst opløste eller bredeste skærm på markedet, men det er en god og habil skærm, som de fleste normale PC brugere vil være godt tjent med.

Læs også: Test: 34 tommer let buet fornøjelse - anmeldelse af Philips Brilliance BDM3490UC

Skærmen har først og fremmest et flot og behageligt billede, men du skal være indstillet på at tilslutte nogle bedre højttalere eller bruge hovedtelefoner.