Test: Computeren til det stilfulde hjem

edbpriser.dk 23-04-49197 21:00

PC kabinetter til stationære computere er traditionelt set ikke den smukkeste del af indretningen, og det er sjældent noget, fruen jubler og klapper i sine små hænder, når du præsenterer det seneste PC indkøb til stuen.

Men det kan design-afdelingen hos Hewlett-Packard meget vel have lavet om på med et snuptag med frembringelsen af den nye flotte HP Pavilion Wave 600.

HP Pavilion Wave med mus og tastatur

Efter at have nydt stor succes med de vellykkede designs af de bærbare computere i Spectre og Envy serierne har de nu kastet deres kærlighed over den stationære PC i form af Wave computeren, der er producentens første tower-PC.

Smukt design

HP Pavilion Wave er udformet som en trådløs højttaler, og ligner et kærlighedsmøde mellem Libratone og B&O's designere med den flot afrundede trekantede form, der er dækket af et gråmeleret vævet stof, og øverst har computeren en løftet topplade, hvor B&O-lyden og varmen kan komme ud.

Toppladen sidder på en omvendt kegle-form, hvis spids peger ned mod en højttaler, der sender lyden direkte op og bliver fordelt 360° ud i rummet, så der er lige god lyd på alle sider af Pavilion Wave.

Foran på Wave er der indgang til hovedtelefoner og et USB 3.0 stik, og bagpå finder vi HDMI, DisplayPort, to USB 3.0 porte, et USB-C stik og en 3-i-1 kortlæser til hukommelseskort.

Læs også: Test: Rendyrket luksus Ultrabook – anmeldelse af ASUS ZenBook 3

Dimensionerne på Wave er 23,5 cm i højden og en bredde på 17,3 cm, mens vægten ligger på 2,09 kg, så det er ikke det store problem at flytte rundt på den lille kompakte computer.

HP Pavilion Wave med mus og tastatur

Der medfølger et ganske smalt tastatur og en mus, som begge er trådløse og designet til at passe sammen med Wave computeren.

God til hverdagens computeropgaver

HP Pavilion Wave er ikke et ydelsesmæssigt monster, uanset om du køber den store eller den lille model, der er sendt på markedet, men begge udgaver klarer fint de fleste almindelige brugeres kontoropgaver, spil og underholdning.

Du kan vælge mellem en konfiguration med enten en Dual-Core i3 eller en Quad-Core i5 processor, op til 16 GB RAM og i i5-modellen er det muligt at få et AMD Radeon R9 M470 grafikkort, mens det er et integreret Intel HD Graphics 530 system, der er med som standard.

Vi har testet en i5-model med integreret grafik, og den har fungeret upåklageligt med hurtige svartider, fin ydelse til lettere gaming og gode præstationer med Google Earth Pro.

I vores tilsendte model er der da også både en 128 GB SSD og en 1 TB harddisk installeret, og SSD'en hjælper jo godt med til hurtig opstart og ditto svartider - i den mindre i3-model må man nøjes med 1 TB HDD.

HP Pavilion Wave på skrivebord

Det største problem med HP Pavilion Wave er, at der er en konstant blæserstøj, der godt nok ikke er specielt høj, men hvis du har computeren stående på skrivebordet ved siden af dig, vil du kunne høre den, og det kan godt være et irritationsmoment for nogle.

Og hvis Wave bliver presset og derfor sætter ekstra fart på blæser-nedkølingen, så lyder den som en gammel Xbox 360, hvilket kan sammenlignes med en mindre støvsuger, så den er ikke lige diskret på alle områder, men det er naturligvis vigtigt at få kølet hardwaren ned.

Godt tastatur - sløj mus

Tastaturet til HP Pavilion Wave er ganske lækkert designet og rimelig tungt med små gummifødder, så det ligger stabilt på skrivebordet, og det er fint at arbejde på med gode responsive knapper og et overskueligt layout.

Musen er til gengæld ikke særlig god. Den føles meget billig i udformningen, og den plastikplade, der dækker hele musen, har nogle skarpe og ubehagelige sider, der ikke er særlig rare at holde fingrene på.

Her ville jeg nok foretrække at udskifte den med en Microsoft Arc Touch Bluetooth Mouse eller lignende, der stadig ser stilig ud på skrivebordet, men som er meget bedre i brug.

Flot B&O lyd

Når man har en PC, der er bygget ind i en højttaler, må man forvente god lyd, og her skuffer HP Pavilion Wave bestemt ikke.

HP Pavilion Wave top

Lydbilledet er flot og stort, og systemet med at sende lyden i 360° omkring Wave fungerer rigtig godt. Du kan endda skrue så højt op, at computeren snildt kan fylde et mellemstort rum op med god lyd.

Du kan også udvide lydbilledet ved at tilslutte nogle eksterne Bluetooth højttalere.

Konklusion

HP Pavilion Wave er et frisk pust ind i desktop kategorien med sit fokus på flot design, god lyd og lille formfaktor.

Det smukt udformede triangulære kabinet med den organiske overflade vil uden tvivl blive modtaget med stor glæde i de fleste hjem, og computeren kan let leve op til en normal families computer-opgaver inklusive streaming til stuens fladskærm.

Læs også: Test: HP Elite Slice er en smuk mini-computer med unik saml-selv funktion

Kun den konstante lave blæserstøj, der er hørbar, hvis man har HP Pavilion Wave på skrivebordet ved siden af sig, kan være afgørende for nogle kunders beslutningsgrundlag.

Prisen på HP Pavilion Wave er ganske fornuftig, da i3-modellen koster lige under 5.000 kroner, og den stærkere i5-model i skrivende stund kan erhverves for godt 6.800 kroner.


Find bedste priser her