Test: En mus til at styre dem alle

edbpriser.dk 10-10-48726 05:10

Logitech M720 Triathlon er henvendt til brugere, som arbejder på flere enheder og måske endda forskellige styresystemer samtidig, men som gerne vil spare plads på skrivebordet ved kun at have en mus, der kan styre dem alle.

Det muliggør Logitech med sin Easy-Switch-teknologi, og M720 Triathlon forbindes til dine enheder med enten Bluetooth eller den medfølgende USB dongle, hvilket for sidstnævntes vedkommende er nyttigt, hvis du sidder med en ældre maskine uden Bluetooth.

Læs også: Test: Trådløs supermus kan det hele, selv modificeres – anmeldelse af Logitech G900 Chaos Spectrum

M720 Triathlon musen er dermed en oplagt partner til Logitechs Multi-Device K480 tastatur, der også kan forbindes til tre enheder på én gang inklusive din tablet og din smartphone.

Logitech M720 Triathlon

Nem parring men ikke helt problemfri brug

Parringen foregår ligesom ethvert andet Bluetooth produkt, og du skifter blot mellem de forbundne enheder ved at trykke på en knap lige ved tommelfingeren (M720 Triathlon er en højrehåndsmus), der har oplyste tal til at vise, om du styrer enhed 1, 2 eller 3.

I praksis fungerer det fint, men der kan godt lige være en lille pause på omkring et halvt sekund, når du skifter mellem enhederne, før musen virker på den næste enhed. Det er ikke noget stort problem, da man godt kan vænne sig til det, og det trods alt er en meget kort pause, og så er det måske også at foretrække frem for at skulle have flere mus tilsluttet, men det ville have været rarest med slet ingen pause.

Værre er det, at M720 Triathlon også går i dvale, når du sidder og læser noget på en webside eller i et dokument og efter nogle sekunder gerne vil scrolle videre ned, for her reagerer musens scrollhjul ikke, før du har rullet et par klik eller har bevæget musen, og det er irriterende - også hvis det er med vilje fra Logitechs side for at bringe batteritiden op på de imponerende 2 år.

Ligger og føles godt i hånden

Ergonomien på Logitechs M720 Triathlon er rigtig god, men det er selvfølgelig også et spørgsmål om håndstørrelser og greb. Personligt passer Logitechs mellemstore størrelse mus mig rigtig godt, da den ligger meget behageligt under hånden, og alle knapper er nemme at nå.

Logitech M720 Triathlon

Overfladen er mat og føles rar at have hånden på, og der er ikke fare for, at M720 Triathlon glider rundt og ødelægger ens håndstilling.

Præcision og generel byggekvalitet er i top og helt i balance med, hvad man forventer fra en Logitech mus i denne prisklasse.

2 års batteritid

Logitech M720 Triathlon kører på et enkelt AA batteri, og det holder – ifølge Logitech – i helt op til 2 år. Det har jeg af gode grunde ikke kunnet tjekke i testperioden, men hvis det passer, er det mildt sagt imponerende.

Læs også: Vellykket mus med mange funktioner  - anmeldelse af Logitech MX Master

Til sammenligning holder en af de mest populære mus på EDBpriser, Logitech MX Master, der er genopladelig og også kan tilsluttes til tre enheder på én gang, kun 40 dage på en opladning.

Flere muligheder med Logitech Options

Hvis du downloader og installerer Logitech Options softwaren, får du et nemt værktøj til at indstille M720 Triathlon præcis, som du vil have den.

Logitech M720 Triathlon

Du kan for eksempel indstille knappen, som sidder lidt skjult nederst på tommelfinger-siden af musen til at få et overblik over alle åbne vinduer og springe imellem dem, zoome ind og ud på billeder samt rotering af dem eller styring af volumen og skift mellem numre for bare at nævne et par stykker. Og du kan også selv definere, hvad alle knapper på musen skal gøre.

Konklusion

Logitech M720 Triathlon er en udmærket mus, hvis du har behovet for at skifte mellem forskellige computere og/eller styresystemer på dit skrivebord. Hvis ikke du har det behov, er der masser af alternativer her på EDBpriser.

Musen er meget behagelig at bruge, og den har en fin præcision, men det er en klar ulempe, at den går i dvaletilstand, bedst som man bruger den og derfor lige skal vente et halvt sekund, før den reagerer igen.

Man kan vænne sig til meget, men det burde trods alt ikke være nødvendigt.