Test: Fremragende kontormus med smågenial Flow funktion

edbpriser.dk 04-10-49463 12:20

Logitech MX Master musen har længe været en af de mest populære kontormus på EDBpriser i kraft af sit behagelige ergonomiske design og yderst funktionelle brug.

Nu er Logitech MX Master 2S så kommet på markedet, der byder på større præcision, længere batteritid og en helt ny funktion kaldet Flow, der er en nærmest genial tilføjelse, hvis du arbejder på flere computere samtidig.

Design

Logitech MX Master musen er i sin nye inkarnation blevet mere afdæmpet i udtrykket end sin forgænger, der var lidt mere sprudlende med sine "kobber"-bånd.

Logitech MX Master 2S kommer i tre farvevarianter - sort, grå og blå - der alle er mere monokrome.

Logitech MX Master 2S farver

Musen er udelukkende henvendt til højrehåndsbrugere, og hvis du er sådan en, vil du opleve en mus, der ligger rigtig godt i hånden, har et velgennemtænkt knap-layout samt kvikke og behagelige knapper, der reagerer, som du forventer det.

Læs også: Test: Musestille mus - anmeldelse af Logitech Silent Plus

Scrollhjulet på toppen af musen er automatisk hastighedsregulerende, så et kraftigt rul med fingeren aktiverer en lynhurtig scrollefunktion, der lader dig komme hurtigt gennem en lang webside eller et langt dokument.

Logitech MX Master 2S

Ved tommelfingeren er der et ekstra scrollhjul, som du kan bruge til at scrolle sidelæns, eller du kan give hjulet en ny funktion i Logitech Options programmet - jeg bruger det til at skifte mellem åbne faneblade i browseren.

Effektiv mus til de daglige opgaver

Logitech MX Master 2S er en fremragende mus til skrivebordet, hvor den er en daglig glæde at arbejde med.

Tilslutningen af den trådløse mus til computeren sker enten via den medfølgende Unifying Receiver eller Bluetooth, og det foregår ganske let.

En trådløs mus, der skal holde batteri i mange dage, går i en slags dvaletilstand, når den ikke bliver brugt, og så skal den gerne vågne lige så snart, man begynder at bevæge den.

Logitech MX Master 2S

Det kunne Logitech M720 Triathlon musen ikke leve op til, nogen af de to gange jeg testede den, men med Logitech MX Master 2S er der ingen forsinkelse at spore.

Kun når man starter computeren op, skal den lige have et øjeblik, før den er klar.

Batteritiden på en trådløs mus er også væsentlig, så man ikke hele tiden føler, at den skal oplades, og på Logitech MX Master 2S lyder batteritiden på 70 dage, hvilket er baseret på et dagligt forbrug på 8 timer.

Jeg har brugt Logitech MX Master 2S i en måneds tid nu, og har ikke haft brug for at lade den op endnu, så der er i hvert fald ikke noget at klage på her, og hvis du alligevel løber tør, lover Logitech, at du med bare 3 minutters opladning kan arbejde resten af dagen.

Logitech MX Master 2S opladning

Præcisionen på Logitech MX Master 2S er forøget til 4000 DPI, og den fungerer godt på alle overflader, også glas som vi prøvede i testen af SkyPad musemåtterne /Articles/Article.aspx?aid={F8256F81-E8D9-43DB-B653-690E7F5A49BA}.

Logitech MX Master 2S kan desuden tilsluttes tre enheder på samme tid, som man skal skifte mellem på en knap på undersiden af musen. Det er ikke så praktisk, som på M720 Triathlon musen, hvor knappen sidder på siden, men du har heller ikke brug for at gøre det særlig tit, når du hører om den geniale Flow funktion.

Den geniale Flow funktion

Ifølge Logitech arbejder hver 10. på flere computere samtidig, og til dem har de udviklet den ganske geniale Flow funktion, der lader dig interagere med op til tre computere på én gang med Logitech MX Master 2S og andre Flow-kompatible mus.

Logitech Flow diagram

Flow går i al sin enkelhed ud på, at du tilslutter Logitech MX Master 2S til to eller tre computere gennem programmet Logitech Options, og computerne skal tillige være på samme netværk.

Herefter aktiverer du Flow funktionen på alle computerne, og så kan du helt frit skifte mellem at bruge musen på en hvilken som helst af dem.

Skiftet sker, når du kommer ud til kanten af skærmen på den ene computer, for så aktiveres muse-markøren i den tilstødende skærmkant på den næste computer, og så bruger du bare musen her.

Logitech MX Master 2S med Flow funktion

Du kan også kopiere tekst, billeder og filer fra den ene computer, trække musen overpå den næste computer og så indsætte billedet eller filen her. Billedet eller filen gemmes undervejs i skyen, men det går så hurtigt, skal jeg hilse og sige, at du knap aner en forsinkelse.

Og så virker Flow på tværs af styresystemer, så du kan også bruge det, hvis du arbejder på en Mac og en Windows PC samtidig.

Konklusion

Jeg har absolut intet at udsætte på Logitech MX Master 2S, som jeg har haft stor glæde af at bruge i testperioden.

Læs også: Test: Trådløs multitasking duo - anmeldelse af Logitech MK850 Performance

Præcision og kvalitetsfornemmelse er i top, og med mulighederne for at indstille musens funktioner i Logitech Options programmet, kan du få MX Master 2S, lige som du vil.

Og hvis du så oven i købet har brug for Flow funktionen, er der intet at betænke sig på.