Test: Gamer keyboard bygget som en kampvogn

edbpriser.dk 08-12-2016 13:51

Razer BlackWidow X Chroma vejer 1,5 kg, hvilket må være omkring 1,4 kg tungere end det trådløse Logitech K360 keyboard, som jeg bruger til hverdag.

Men Razers BlackWidow X tastatur er da også skabt til noget helt andet end skrivebordsarbejde, da vi her har at gøre med et tastatur til seriøse gamere og professionelle eSport udøvere.

Razer BlackWidow X Chroma 

No nonsense design

Razer har skåret helt ind til benet, hvad angår designet på BlackWidow X Chroma tastaturet, der består af en smal stålplade i ”militær kvalitet”, hvorpå alle tasterne sidder let forhøjet, så der ingen tvivl er om, hvem der er de virkelige stjerner på dette keyboard.

Razer bruger deres egenudviklede mekaniske taster – i dette tilfælde Green modellen, som er optimerede til krævende gaming med hurtige og mange tasteanslag. Det indebærer blandt andet, at Razers mekaniske taster aktiveres allerede ved 1,9 mm nedtryk, og de er klar til at modtage et nyt klik lynhurtigt med et reset punkt på 0,4 mm.

Razer BlackWidow X Chroma

Samtidig er Green tasterne bygget til at kunne klare 80 millioner tastetryk, så du kan forvente et godt og langt gamerliv med Razer BlackWidow X Chroma keyboardet.

Læs også: Testvinder: Razer Mamba Tournament Edition

Chroma-delen i navnet betyder, at tasterne kan bagbelyses med 16,8 millioner forskellige farver, hvilket kan styres gennem det tilhørende Synapse program, hvor du også kan indstille makroer og andet.

Der er ingen dedikerede makro-knapper på BlackWidow X Chroma, som vi ellers tit finder på gamer tastaturer, men de kan altså indstilles i Razer Synapse programmet, og det muliggør samtidig et fuldstændig rent layout af keyboardet.

Razer BlackWidow X Chroma

 

Razer BlackWidow X Chroma lever op til forventningerne

Det første, man bemærker ved Razer BlackWidow X Chroma, er den overraskende høje lyd fra Green tasterne, der er virkelig høje selv for et mekanisk keyboard.

Det er nok en smagssag, hvor høje klik man kan klare fra sit tastatur, og det var ikke noget, der generede mig i løbet af testforløbet, men det er en faktor, du skal have med i dine overvejelser, hvis du spiller i et rum med andre personer, som ikke nødvendigvis vil finde det charmerende at høre på noget, der lyder som en gammel skrivemaskine, når gaming-bølgerne går højt.

Til gengæld er Razer BlackWidow X Chroma både hurtigt og præcist, hvor responsen fra tasterne er helt i top, og tyngden i tastaturet gør, at det ikke lige rykker rundt på bordet, når du er i hektiske ildkampe.

Razers Green taster kræver lidt mere vægt for at blive presset ned end andre gaming tastaturer, men det er kun med til at øge den præcision, der er så vigtig i gaming.

Razer BlackWidow X Chroma

Opsætningen af makroer og bagbelysning i Razer Synapse programmet er også rimelig nem at gå til, og det er også her, du styrer, hvilke knapper der skal være deaktiverede i gaming mode.

Det minimalistiske design gør så også, at du måske vil savne dedikerede multimedie-knapper og ekstra USB porte, men det er en del af konceptet ved Razer BlackWidow X Chroma, så det skal også med i overvejelserne.

 

Konklusion

Razer BlackWidow X Chroma er til den puritanske gamer, som sætter pris på et tastatur uden overflødigt vrøvl og med 100% fokus på spiloplevelsen.

Hvis du gerne vil have flere eller andre funktioner på dit keyboard, laver Razer flere modeller af deres BlackWidow tastaturer, som er værd at tjekke ud.

De mekaniske taster larmer mere, end du er vant til, men de giver dig samtidig indtryk af et tastatur i høj kvalitet, som vil være en pålidelig makker i alle dine spil.

Razer BlackWidow X Chroma

Læs også: Test: Førsteklasses gaming-tastatur til god pris - anmeldelse af Steelseries Apex M500

Prisen på Razer BlackWidow X ligger lige omkring de 1.500 kroner, hvilket placerer det blandt de dyrere gaming keyboards, men med sine lovede 80 millioner tastetryk og sin robuste byggekvalitet i metal får du også et gamer tastatur, der kan klare mange års voldsom gaming.

Find bedste pris på Razer BlackWidow X Chroma her