Test: Garmin eTrex Touch 25 - billig GPS til turene i det fri

edbpriser.dk 30-08-2016 11:33

Dedikerede GPS modtagere er i stigende grad blevet udkonkurreret af smartphones, som i dag fint klarer den primære funktion med at bringe brugeren fra A til B.

Men hvis du er lidt mere krævende omkring dine GPS funktioner og gerne bevæger dig ud i naturen for at vandre, cykle, geocache eller andet, så vil du stadig have rigtig god nytte af en dedikeret GPS modtager.

Præcisionen med en dedikeret GPS modtager er bedre, du får mange flere funktioner, og så dræner du ikke batteriet på din smartphone, som sikkert i forvejen kæmper for at klare sig igennem en fuld dags brug.

Første eTrex med touch skærm

Garmins eTrex serie har i godt 15 år været en populær outdoor GPS i kraft af sin holdbarhed, lille størrelse og den sædvanligvis gode præcision, som Garmin er kendt for.

Garmin eTrex Touch 25

Med Garmin eTrex Touch 25 og 35 modellerne er de nu for første gang blevet udstyret med en touch skærm, hvilket må siges at være et logisk skridt fra Garmins side i en tid, hvor de fleste af os er blevet vant til touch skærme på vores mobiltelefoner.

Læs også: Glimrende fitness ur til den alsidige udøver - anmeldelse af Garmin vívoactive HR

GPS modtageren drives af to AA batterier, hvilket er smartere, end det måske lyder, for det er nemt at have ekstra batterier med i lommen eller tasken. Batteritiden er opgivet til at nå 16 timer, og det passer nogenlunde med min oplevelse, men det varierer naturligvis lidt alt efter brug og temperatur.

Garmin eTrex Touch 25 kommer med et TopoActive-kort over Vesteuropa installeret, og det er muligt selv at installere flere kort på de 8 GB indbygget lagerplads, der kan udbygges yderligere med et microSD hukommelseskort, hvis du finder det nødvendigt.

eTrex Touch 25 er fra starten udstyret med en række profiler, så det er nemt at komme hurtigt i gang med at bruge den. Profilerne er Vandring, Cykling, Turcykel, Mountainbike, Jagt, Fiskeri, Klatring og Geocache, så du er rimelig godt dækket ind uanset fritidsinteresse, og du kan selv lave flere profiler, hvis du har brug for det.

Garmin eTrex Touch 25 på cyklen

Med i æsken følger også en cykelholder, som er nem at montere med strips, og så er du klar til at hoppe i sadlen og tage på tur.

Garmin eTrex Touch 25 er naturligvis vandtæt og kan modstå både regn og sne med sin IPX7 klassificering, og taber du den i en vandpyt eller i et vandløb, behøver du heller ikke at fortvivle, for den kan klare at være nedsænket i 1 meters vand i op til 30 minutter.

Garmin eTrex Touch 25 bagside

Du kommer langt med Garmin eTrex Touch 25

Den vejledende pris på Garmin eTrex Touch 25 er 1.999 kroner, men du finder den naturligvis billigere her på EDBpriser, hvor den bedste pris i skrivende stund er lige omkring 1.600 kroner.

Og til den pris får du en brugervenlig lille GPS modtager til dine eventyr i vildmarken – om det så er Rold Skov, Prædikestolen i Norge eller helt andre steder.

Garmin eTrex Touch 25 på tur

Garmin eTrex Touch 25 er en både god, robust og fleksibel GPS modtager, der gør det den skal, og det eneste problem, jeg har oplevet med den, har været, at touch skærmen ikke altid er lige responsiv, og det har endda været nødvendigt med en genstart for at få den på højkant igen ved et par lejligheder.

Det er egentlig lidt mærkeligt, for selvom det er første gang eTrex serien er blevet udstyret med touch, er det langt fra første gang, at Garmin har produceret touch enheder, så de kan godt finde ud af teknologien, og forhåbentlig kan det blive rettet på eTrex Touch 25 med en software opdatering.

Bortset fra de enkelte tilfælde virker 2,6 tommer skærmen fint, og selvom opløsningen ikke lyder af det store med sine 160 x 240 pixel, fremstår billedet fuldt tilfredsstillende.

Læs også: Test: Sony HDR-AS50 action kamera

Jeg er vant til at bruge en Garmin GPSMAP 64, der er en mere gammeldags GPS modtager med fysiske knapper, som er meget præcis qua sin udvendige antenne, men jeg oplevede ikke en mærkbart dårligere præcision med eTrex Touch 25, der da også – ligesom GPSMAP 64 – er i stand til at modtage signaler fra både det amerikanske GPS system og det russiske GLONASS.

Garmin eTrex Touch 25 og 35
Garmin eTrex Touch 25 og 35.

Konklusion

Garmin eTrex Touch 25 har rigtig mange funktioner og den nyeste GPS teknologi til en yderst attraktiv pris, så den kan kun anbefales som en god standard GPS til det aktive friluftsmenneske og hans/hendes familie.

Du bør dog lige overveje Garmin eTrex Touch 35, der kan det samme som eTrex Touch 25 men tillige har barometrisk højdemåler og mulighed for at forbinde med din smartphone, så du kan få notifikationer vist på GPS modtagerens skærm. Og da den kun koster omkring 300 kroner mere, er eTrex Touch 35 måske den mest attraktive af de to.


Find den bedste pris på Garmin eTrex Touch modellerne her