Test: Glimrende hybrid gamer tastatur med en ny slags taster

edbpriser.dk 19-11-49665 01:06

Razer Ornata Chroma kommer med Razers nye Mecha-Membrane taster, der kombinerer membran-taster og disses behagelige brugsoplevelse med de mekaniske tasters præcision.

Baggrunden for at udvikle denne nye mekaniske membran-tast har været at lave et præcist tastatur med god aktiveringskontrol og taktil feedback til brugeren uden medfølgende finger-træthed, som ellers godt kan opstå hos spillere efter lange gaming sessioner på mekaniske tastaturer.

Razer Ornata Chroma

Fint design med mellemhøje taster og god håndledsstøtte

Razer Ornata Chroma har et standard taste-layout uden dedikerede macro taster men med god plads til det vigtigste, og så har det den velkendte Chroma bagbelysning med 16,8 millioner farver, der kan indstilles efter behag i Razer Synapse programmet.

Tasterne er i en mellemhøj variant, der afspejler mødet mellem membran-tasterne og de mekaniske taster, og de er lette at skelne imellem med fingrene og behagelige at bruge.

Razer Mecha-Membrane taster

Razers Mecha-Membrane taster giver tillige et lækkert, sprødt lille klik, når de presses ned, som er markant lavere at høre på end de fuldblods mekaniske taster, vi prøvede i anmeldelserne af Razer BlackWidow X Chroma og Razer BlackWidow Chroma V2, der bliver for larmende for mig i længden - her er Ornata tastaturet en kærkommen overraskelse.

Læs også: Test: Gamer keyboard bygget som en kampvogn - anmeldelse af Razer BlackWidow X Chroma

Håndledsstøtten er - ligesom på Razer BlackWidow Chroma V2 - aftagelig og fastgør sig selv magnetisk til tastaturet, og selvom den føles lidt løs i det, første gang man sætter den på, så har jeg ikke været ude for, at den har bevæget sig en eneste gang i testperioden.

Razer Ornata Chroma med håndledsstøtte

Overfladen er i et blødt og forholdsvist glat kunstlædermateriale, som er behageligt at hvile håndleddet på og ikke forsinker bevægelserne hen over det, når det skal gå hurtigt i et spil.

Mecha-Membrane tasterne er en klokkeklar vinder

Som nævnt kan det godt blive for meget for mig med den voldsomme klikken, der kan komme fra et mekanisk tastatur, så jeg har været meget glad for at bruge Razer Ornata Chroma i testperioden.

Razer Ornata Chroma

I stedet for et direkte larmende klik får man her et sprødt lille klik, der lyder lækkert og giver et godt feedback om en aktiveret tast.

Nu er jeg naturligvis hverken en hel- eller halvprofessionel gamer, men til mit behov fungerer Razer Ornata Chroma upåklageligt, og jeg føler ikke, at der er gået på kompromis med præcisionen ved at tilføre den mekaniske tast en membran.

Razer Ornata Chroma

Alle indstillinger omkring funktioner og macroer klares med det tilhørende Razer Synapse program, og der er gode muligheder for at opsætte Ornata Chroma, så det passer til ens setup og spillestil.

Konklusion

Det er muligt, at de mest dedikerede gamere ikke kunne drømme om at bruge et tastatur, der ikke er fuldt ud mekanisk, men for alle os andre er Razer Ornata Chroma absolut værd at overveje.

Razer Ornata Chroma

For du får her et yderst behageligt tastatur, der både føles præcist og stabilt nok til at spille på, og som tillige er rart at skrive på, hvis din computer ikke kun har ét formål.

Læs også: Test: Overbevisende gamer tastatur - anmeldelse af Razer BlackWidow Chroma V2

Og til en pris på - lige nu - 799 kroner får du et rigtig godt tastatur til alle slags formål, og hvis du er ligeglad med de mange Chroma farver, kan du i stedet kigge på Razer Ornata keyboardet, der har de samme Mecha-Membrane taster men kun den grønne Razer bagbelysning til omkring 100 kroner mindre.