Test: Jaybird X3 overbeviser ikke som sportsheadset

edbpriser.dk 15-08-2017 11:19

Det var med store forventninger, at jeg gik i gang med at teste Jaybird X3, for jeg havde længe haft et godt øje til firmaets lækkert designede headsets med de ikoniske hullede ørefinner.

Det blev dog ikke et helt så heldigt møde, som jeg havde håbet på.

Smukt design men upraktisk opladning

Jaybird X3 er et lækkert udseende headset, der fås i en sort og en hvid variant - begge med detaljer i metal, som giver et eksklusivt look.

Jaybird X3 i sort og hvid

Der er gjort meget for, at Jaybird X3 er så modstandsdygtigt overfor vand og snavs som muligt, så i stedet for en åben micro USB port til opladning finder vi fire små kontakter på undersiden af fjernbetjeningsdelen på ledningen, hvor man skal sætte en speciel oplader dongle fast, når der skal mere juice på headsettet.

Det er sikkert smart i forhold til at være vandtæt, men det er mega upraktisk, at man skal holde styr på en ekstra 12 cm lang ledningsdongle, som man bliver nødt til at have med sig.

Jaybird X3 med opladnings-dongle

Læs også: Test: Fejlfrit Bluetooth headset - anmeldelse af JBL Everest 100

Andre producenter gemmer blot micro USB porten væk bag en lille klap, der holder headsettet vandtæt, og så kan man oplade derhjemme, på arbejdet og hos venner og familie, så længe der bare er et micro USB kabel til stede.

Svært at få headsettet til at sidde godt

For mig er det vigtigste ved et sportsheadset, at det er nemt at sætte på plads i øret, og at det sidder godt fast, mens man dyrker sin sport.

Jaybird X3 kommer med hele seks par ørepuder - tre i silikone og tre i skum - og tre par af de hullede ørefinner.

Jaybird X3 tilbehør
Jaybird X3 kommer med masser af tilbehør.

Det betyder, at der skulle være gode muligheder for at finde en kombination, som passer til ens ører, og det betyder også, at Jaybird både kan sættes i med ledningen under øret og over øret og med og uden ørefinnerne til at holde proppen fast i øret.

Jeg er vant til at bruge et sportsheadset med en eller anden form for ørebøjler, så det startede jeg med at prøve med Jaybird X3 i kombination med de bløde silikone ørepuder, men der var overraskende nok ikke nogen af Jaybirds hullede finner, der passede godt i mine ører og fik dem til at sidde behageligt fast.

Læs også: Test: Hårdført og hårdtpumpet headset

Derfor er jeg endt med at bruge Jaybird X3 uden ørefinner og med et par af skum-ørepuderne i en over øret installation.

Jaybird X3 over øret

Her sidder headsettet faktisk udmærket, men da skumpuderne kræver, at man skal presse dem sammen og så holde dem inde i øret et øjeblik, mens skummet udvider sig igen, synes jeg ikke, det er den mest praktiske løsning, hvis man lige skal have dem ud et øjeblik under træningen for at tale med sin makker.

Fin lyd og smarte forbindelsesmuligheder

Lydsiden lever til gengæld fint op til mine forventninger, da den kommer klart og flot igennem.

Man kan endda justere på lyden i den tilhørende MySound-app, hvor man eksempelvis kan skrue op eller ned for bassen, og indstillingen bliver gemt i headsettet, så dit foretrukne lydbillede følger med, hvis du forbinder Jaybird X3 med andre enheder - det er smart.

Jaybird MySound App

Det er også rigtig smart, at du kan forbinde Jaybird X3 til to enheder på samme tid, og for eksempel høre musik fra din computer og samtidig kunne tage opkald på mobilen.

Træner du sammen med en makker, som også har et Jaybird X3 headset, kan I begge forbinde til den samme enhed og dermed høre den samme musik på løbeturen. Funktionen kan selvfølgelig også bruges, hvis I ser "Game of Thrones" på computeren sammen.

Konklusion

Det har mildt sagt været en blandet fornøjelse at teste Jaybird X3 headsettet.

Jaybird X3 er modstandsdygtigt overfor vand og snavs
Jaybird X3 er modstandsdygtigt overfor vand og snavs.

Lyden fra headsettet er god, batteritiden er på godkendte 8 timer og der bydes på mange fine funktioner og brugsmuligheder.

Men den upraktiske opladning og det faktum, at headsettet er så besværligt at få til at sidde perfekt i øret og kræver en længere pause i træningen, hvis man lige skal have en øreprop ud et øjeblik, gør, at jeg i hvert fald ikke kommer til at bruge det som mit foretrukne sportsheadset.

Læs også: Test: Prisvindende headset - anmeldelse af JBL Reflect Mini BT

Det er naturligvis muligt, at det bare er mig, som har besværlige ører i forhold til Jaybird, men jeg vil stadig foretrække et af JBL's headsets som Everest 100 eller Reflect Mini BT, der bare passer perfekt i mit øre, og som jeg knap lægger mærke til, mens jeg træner.