Test: Misundelsesværdig laptop

edbpriser.dk 09-02-2017 14:43

HP Envy 13 ser mildt sagt imponerende lækker ud, når man første gang får den pakket ud af kassen.

Udenpå har vi en flot sølvgrå finish på metal-chassiset med en skinnende kromkant over hængslet, og indeni er der et smukt nedsænket tastatur i chiclet-layout med en højttaler på hver side, der har Bang & Olufsen audio.

Kromkanten over hængslet er desuden så smart designet, at den løfter tastaturdelen af computeren en lille smule op, hvilket giver en lidt bedre arbejdsposition. Og det ridser ikke den flotte kromkant takket være to små gummilister, der tager sig af kontakten med bordpladen.

HP Envy 13

HP Envy 13 modtog da også behørig beundring både her på kontoret, og da den blev vist frem derhjemme.

Et par skønhedsfejl

Med et så tydeligvis gennemarbejdet design, kan det derfor godt undre, hvordan computeren er sluppet igennem HP's testfase med et par åbenlyse skønhedsfejl.

Læs også: Test: HP Chromebook 13 er den tyndeste og lækreste Chromebook til dato - og kan køre Android-apps

Den første opdager man, når man gerne vil åbne den bærbare computer ved at løfte skærmen op, for selvom HP's designere nok har skævet en smule til Apples produkter (og prøver at lyde som Jonathan Ive i produktvideoen nederst), så har HP Envy 13 ikke - ligesom for eksempel en MacBook Air - en lille fordybning i underdelen, der gør den nem at åbne.

Faktisk er det overraskende svært at få ordentligt fat på HP Envy 13's dele og hive dem fra hinanden, fordi de passer perfekt sammen.

Den anden skønhedsfejl opdages også, når HP Envy 13 skal åbnes, for her får man fingrene på en ubehagelig kant på undersiden af computeren, der opstår af, at den ikke er skabt i et unibody-design.

Samlingen mellem bundpladen og resten af chassiset afstedkommer simpelthen en noget grov kant, som også burde være undgået på et high end produkt som HP Envy 13.

HP Envy 13

En udsøgt fornøjelse i brug

HP Envy 13 er til gengæld en udsøgt fornøjelse at bruge, da den har en glimrende størrelse med sit 13,3 tommer display og meget tynde krop, der rammer en god balance mellem arbejdspladsens størrelse og computerens mobilitet.

Displayet på den model af HP Envy 13, vi har fået lov at låne, er af IPS typen med en såkaldt QHD+ opløsning på 3200 x 1800 pixel, og det ser bare knaldgodt ud.

Hertil kommer en Intel Core i7-7500U processor, der af NotebookCheck bliver kaldt "Skylake på steroider" i deres test, 8 GB RAM, 512 GB SSD og Intel HD Graphics 620, som altsammen betyder, at HP Envy 13 er en kraftig lille bærbar med god smæk for skillingen.

Tastaturet og den glasbelagte touchplade føles eksklusive og i god kvalitet, og der er absolut intet at udsætte på dem.

Batteritiden er ifølge HP op til 14 timer, hvilket vel er under optimale forhold, hvor man ikke presser computeren for meget, men jeg oplevede absolut også gode batteritider, selvom jeg dog ikke kom helt så højt op.

Jeg er før blevet præsenteret for bærbare computere, der påstås at have både Bang & Olufsen og Dolby Atmos lyd, uden at det på nogen måde har været imponerende, men lyden i HP Envy 13 er overraskende god, så her har HP og B&O i hvert fald ramt rigtigt.

HP Envy 13 closeup

Gode forbindelser

HP Envy 13 er også ganske veludstyret, når det kommer til forbindelserne til omverdenen, da man både finder tre USB 3-porte (1 USB-C, 1 USB 3.1 og 1 USB 3.1 med Sleep & Charge funktion), HDMI og en microSD-kortlæser.

Hertil kommer 802.11ac WiFi og Bluetooth 4.2 samt Miracast, så man føler sig godt dækket ind.

Konklusion

HP Envy 13 er en eksklusivt udseende bærbar PC med masser af kvaliteter.

HP Envy 13

Du får en lækkert designet laptop med højtydende hardware installeret i en yderst praktisk formfaktor, der både er mobil og god at arbejde på.

Læs også: Test: Cool business hybrid - anmeldelse af Lenovo ThinkPad X1 Yoga

Kun de få skønhedsfejl omkring den besværlige åbning af computeren og den uheldige kant på undersiden trækker lidt ned, men der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg snildt kunne se HP Envy 13 fungere som min primære laptop.

Find bedste pris på HP Envy 13 her