Test: Overbevisende gamer tastatur

edbpriser.dk 28-06-49438 21:23

"Verdens bedste mekaniske gaming keyboard er lige blevet bedre".

Så "beskedent" præsenterer Razer version 2 af deres BlackWidow Chroma tastatur, og for en gangs skyld er vi tilbøjelige til at give producenten ret i deres vilde påstand, for der er ikke meget at udsætte på dette tastatur.

Gennemført design

Først og fremmest er Razer BlackWidow Chroma V2 rigtig godt designet med et klassisk tastatur layout plus fem macro taster til venstre, og der er god plads til alle de vigtigste taster, uden at selve keyboardet kommer til at fylde for meget.

Den medfølgende håndledsstøtte er også smart designet, da den sidder godt og stabilt fast på tastaturet og er supernem at tage af og sætte på, fordi sammenkoblingen foregår magnetisk.

Razer BlackWidow Chroma V2 med håndledsstøtte

Håndledsstøtten er samtidig blød og rar at have hænderne på - også i lang tid af gangen, men dens kunstlæder overflade kan godt give lidt modstand, når det er varmt, hvilket kan være en ulempe, hvis hænderne skal bevæge sig meget rundt på tastaturet i et spil, men så er den jo heldigvis nem at tage af.

Læs også: Roccat Suora FX [TEST]: Velbygget gamingtastatur

Razers Chroma belysning af tasterne byder på 16,8 millioner farver, der kan styres og sættes op til enten at baggrundsbelyse tasterne statisk, i en række forudindstillede sekvenser eller efter eget valg via den tilhørende Razer Synapse applikation.

Razer BlackWidow Chroma V2 chroma farver

Præcise taster

Det vigtigste ved ethvert tastatur er, hvordan tasterne føles at skrive eller i det her tilfælde spille på, og de mekaniske taster på Razer BlackWidow Chroma V2 føles tæt på perfekte.

Man kan vælge mellem tre slags mekaniske taster på Razer BlackWidow Chroma V2, der alle er udviklet af Razer selv, og valget står mellem grønne, orange eller gule, hvor den sidstnævnte mulighed er en nyhed.

Som du kan se på sammenligningen herunder, er de nye gule kontakter de mest følsomme, da de er designet til FPS- og MOBA-spillere, som snildt kan trykke ned på de samme taster tusindvis af gange i løbet af en enkelt spilsession.

Sammenligning af Razers mekaniske kontakter

Derfor er aktiveringspunktet på hver gul tast på blot 1,2 mm, og genaktiveringsbevægelsen er nærmest elimineret, så tasten er klar igen med det samme.

Det skulle give en hårfin fordel, når det går hurtigt på slagmarken.

Vi har dog fået udgaven med de orange taster tilsendt til test fra Razer, så vi har ikke kunnet teste de nye gule kontakter.

Razers mekaniske kontakter

Modellen med de orange kontakter føles dog både robuste og præcise med en meget hurtig reaktion på nedtrykket, så det er bestemt ikke, fordi man savner noget, og den trods alt meget lille genaktiveringsbevægelse kan snildt følge med mig, når jeg giver den gas med gentagende tryk på samme tast.

Læs også: Logitech G910 Orion [TEST]: Gaming-tastatur med overskud

Til gengæld er Razer BlackWidow Chroma V2 et ganske larmende mekanisk tastatur, der ligefrem har en lille efterklang på den nogle af tasterne, og det er absolut et spørgsmål om smag og behag, om man er til det ene eller det andet.

Razer BlackWidow Chroma V2

Sjovt nok kalder Razer selv de orange kontakter for stille, men det kan vist kun være i sammenligning med deres egne grønne kontakter, som vi prøvede i BlackWidow X Chroma anmeldelsen, der absolut også er ganske larmende - se mere om dette i videoen under anmeldelsen.

I længden er jeg mere til stille taster, hvorfor jeg også glæder mig til at teste Razer Ornata Chroma keyboardet efter dette, men det har stadig været en fornøjelse at arbejde og spille på Razer BlackWidow Chroma V2, der oser af kvalitet og god holdbarhed.

Razer BlackWidow Chroma V2

Razer har testet deres mekaniske taster til at kunne klare 80 millioner tasteslag, så der burde gå et stykke tid, før det er slidt op.

Konklusion

Razer BlackWidow Chroma V2 er et supergodt gamer tastatur, som alle - lige fra den almindelige til den professionelle gamer - vil have stor glæde af.

De mekaniske taster med orange kontakter giver en markant kliklyd, så hvis du ved, at det vil genere dig, bør du kigge efter et alternativ.

Læs også: Test: Gamer keyboard bygget som en kampvogn - anmeldelse af Razer BlackWidow X Chroma

Ellers er der intet at udsætte på Razer BlackWidow Chroma V2, der med sin byggekvalitet, det gode design og høje præcision i tasterne vil være en kærkommen tilføjelse til de fleste gameres setup.