Test: Samsung Q9

Torben Rasmussen - Flatpanels.dk 10-08-2017 12:49

På CES fremviste Samsung i år deres QLED-serie, som overtager for S’UHD-brandet fra sidste år og som bliver Samsungs topmodeller i år.

Der er dog stadig tale om LCD-modeller, hvor Quantum Dot laget er ændret, men udover navnet, så finder vi i år en opdateret One Connect boks, lidt flere muligheder for tilpasning af foden, en ny fjernbetjening og en finpudset version af Tizen-systemet.

Samsung Q9F findes i 65" og 88" i Europa, hvor vi har lånt 65"-modellen.

Første indtryk
Det har været kutyme i en del år efterhånden, at TV fra Samsung er ret minimalistiske i deres fremtoning både foran og bagpå, og Q9F er ikke anderledes.

Bagsiden af TV'et er blottet for tilslutninger ud over indgang til strøm og stikforbindelsen til One Connect boksen, som er gemt under et lille dæksel nederst.

Dertil, så kan man fjerne et dæksel midt på skærmen for at give adgang til Samsungs indsænkede monteringshul for eksempelvis deres Studio- eller Tower-stand, som er alternativerne til de medfølgende fødder (de alternative standere skal købes separat). Samsung sælger også et vægbeslag, som kan monteres i hullet, som giver en helt plan montering på væggen.

Selve TV'et er en smule tykkere end nogle af de tidligere års modeller, og især sammenlignet med OLED, men til gengæld så er TV'et samme tykkelse over hele bagsiden, så der er ingen pukler fra elektronik eller højttalere, som skæmmer.

Kanten på skærmen består af metal, og byggekvaliteten i almindelighed føles ganske god. Højttaleren er i vanlig stil placeret, så lyden skal kanaliseres fremad, da enhederne ikke sidder på fronten af TV’et.

Læs også: Panasonic TX-40DX600E [TEST]: Vinder på billedkvaliteten

Der er kun 2 kabler, som skal føres ud af TV'et og dette kan - hvis TV'et er monteret på fødderne - gøres via en løbegang i foden i enten den højre eller venstre side, hvilket muliggør en ret minimalistisk installation.

Vores testeksemplar var ikke forsynet med den slids, som de to kabler kan gemmes langs bunden, men i butiksversionen vil man kunne føre kablerne helt ud til foden uden at de kan ses.

 

Læs mere...