Test: To gode headsets i ét

edbpriser.dk 31-08-2017 16:30

Logitech G433 er et af producentens nyeste headsets, og det byder på 7.1 DTS lyd og en tilbehørspakke, der gør det yderst fleksibelt i forhold til komfort og brugsmuligheder.

Design

Logitech G433 er udført i hård plast med enkelte metaldele, men kvaliteten føles faktisk ganske god, og headsettet vejer ikke meget (259 g), så det føles ikke tungt selv efter længere tids brug.

Selve ørekopperne er temmelig store og dækker hele øret, hvilket giver den velkendte gamer frisure med fladt hår rundt om ørerne, men det er meget behageligt at have på.

Logitech G433 med vævet og mikrofiber ørepuder
Logitech G433 kommer med både vævede og mikrofiber ørepuder.

Det er dog knap så velsiddende, hvis du havde tænkt dig at bruge headsettet på cykelturen, for til det formål sidder det for løst, men det er nok lige præcis dét, der gør det så behageligt at have på ellers.

Ørekopperne er dækket af et vævet stof, der er vand- og pletafvisende, og det giver et behageligt organisk udtryk til headsettet, der fremstår blødt og indbydende.

Omfattende tilbehørspakke

Til Logitech G433 medfølger der et ekstra sæt ørepuder i mikrofiber, så man selv kan vælge, hvilket der føles bedst.

Logitech G433 tilbehør

Tilbehørspakken er i det hele taget ganske omfattende, da der både er ledninger til at tilslutte headsettet til PC, spillekonsoller som Xbox One, PlayStation 4 og Nintendo Switch, og så er der en ledning med mikrofon og en enkelt kontrolknap til din smartphone.

Mikrofonen til PC og konsol er aftagelig og kommer med en fiks lille clips til at sætte den fast på ledningen, så mikrofonen ikke bliver væk, når du tager den af. Selve mikrofonarmen er desuden i et blødt materiale, så du kan bøje den til at sidde, hvor du vil have den.

Logitech G433 med mikrofon

Skal du forbinde Logitech G433 til din PC, får du det fulde udbytte af headsettet ved at bruge USB adapteren med en DAC enhed på, der giver adgang til DTS Headphone:X 7.1 lyden og mulighed for at stille på denne i Logitech Gaming Software programmet.

I Logitech Gaming Software programmet kan du kontrollere alle dine Logitech G produkter, og det er rimelig let at gå til.

Du kan blandt andet vælge mellem seks forskellige EQ profiler: Flat, FPS, MOBA, Drop the Bass, Cinematic Gaming og Communications eller lave din egen profil.

Du kan også matche profiler med dine spil, så dine foretrukne EQ indstillinger automatisk bliver sat, når du starter det specifikke spil.

Logitech Gaming Software kontrolpanel

Det er også muligt at stille på DTS Headphone:X 7.1 indstillingerne ved at skrue op eller ned for hver kanal, lave spilprofiler samt slå surrounden til og fra.

Fyldig lyd til både spil og musik

Det har været en fornøjelse at lade Logitech G433 levere lydsiden til både spil og musik i testperioden.

Især til spil opleves et stort og fyldigt lydbillede med en dyb bas, der virkelig giver smæk for skillingen, når eksplosionerne brager og vragdelene flyver gennem luften.

7.1 surround lyden giver et ekstra lag af dybde til spiloplevelsen, og du får en god retningsangivelse af, hvorfra du bliver beskudt.

Logitech G433

Til musikafspilning er det igen den sprøde bas, der skal fremhæves, for den giver et herligt punch til pop- og rocksange uden at overdøve resten, og den generelle musikgengivelse er god uden dog at være 100 procent klokkeklar i hele spektret.

God fleksibilitet

Tilbehørspakken taler sit tydelige sprog om seriøsiteten bag Logitech G433, der er udviklet til at klare gaming og musikafspilning lige godt.

Skiftet fra gaming headset til mobilheadset og tilbage igen er yderst simpelt og kan klares uden at tage headsettet af.

Logitech G433 som mobilheadset

Begge ledninger er i en rigtig god kvalitet, hvor den til gaming er i en vævet udgave med en lille kontrolenhed på, der har en knap til at slukke for mikrofonen og et drejehjul til volumen samt en clips til at sætte den fast på trøjen.

Ledningen til mobilen har også en lille kontrolenhed på sig med indbygget mikrofon og en enkelt knap til at tage og afslutte opkald samt pause og starte musikken eller dobbeltklikke for at skippe fremad.

Af uforklarlige årsager er der ikke mulighed for at styre volumen på kontrolenheden, men det er så også et af de få minusser, jeg har fundet ved Logitech G433.

Logitech G433 farver
Logitech G433 fås i blå, sort og rød i Danmark.

Konklusion

Der er slet ingen tvivl om, at Logitech G433 skal have en anbefaling med herfra.

Komforten er i top, og den velfungerende og fyldige lyd vil være svær at finde bedre i prisklassen.

Den indholdsrige tilbehørspakke gør det meget fleksibelt, og du får både et glimrende gaming headset og et godt mobilheadset, når du investerer i Logitech G433.

Den vejledende pris på 1.099 kroner ville være fuldt ud acceptabelt, men Logitech G433 kan allerede fås til en meget bedre pris her på EDBpriser.

Find de bedste priser på Logitech G433 her