Test: Trådløs multitasking duo

edbpriser.dk 04-06-49137 04:23

Logitech MK850 Performance består af et let buet tastatur med betegnelsen K850 og så Logitechs M720 Triathlon mus, som jeg anmeldte for nylig.

Læs også: Test: En mus til at styre dem alle - anmeldelse af Logitech M720 Triathlon

Det unikke ved M720 Triathlon musen er, at den kan tilsluttes til tre enheder af gangen - for eksempel stationær PC, bærbar computer og en tablet - og det samme kan lade sig gøre med det nye K850 keyboard, som tillige kan tilsluttes din mobiltelefon, så du har et fuldt tastatur til at skrive dine SMS'er og andre beskeder.

Herudover er det jo også dejligt pladsbesparende med et enkelt tastatur og en enkelt mus til at styre alle skrivebordets enheder.

Nem parring

Forbindelsen til computere foregår enten via Bluetooth eller den medfølgende Unifying USB-modtager, og MK850 sættet understøtter både PC og Mac.

Øvrige parringer til enheder uden USB stik foregår via Bluetooth, og det er nemt og gnidningsfrit, da man blot holder knappen til den valgte kanal (1, 2 eller 3) nede i tre sekunder og foretager parringen.

Logitech MK850 Performance closeup

Tastaturet er stjernen

Logitech K850 tastaturet er den bedste del af dette bundle, da det er overordentlig rart at arbejde på med sine bløde, konkave taster og det let buede design.

Håndledsstøtten er også behagelig og giver en ekstra komfort, men den har lidt tendens til at tiltrække støv, så den vil have brug for en støvsugning i ny og næ, men det er jo altid en god idé at holde sine arbejdsredskaber rene.

Håndledsstøtten betyder dog også, at man ikke kan bruge tastaturet sammen med sin Contour RollerMouse, hvilket naturligvis heller ikke er meningen, når der følger en mus med, men jeg kom personligt til savne den.

Layoutet på tastaturet er i øvrigt ganske smart, da Logitech har udstyret de rette taster med de rigtige betegnelser til Mac styresystemet, hvilket er en Mac-venlig tilføjelse, der ikke forstyrrer denne Windows-bruger i hvert fald.

Logitech MK850 Performance med Mac layout

Forsinkelse på en ellers glimrende mus

Logitech M720 Triathlon musen er pakkens lidt svagere led, da den har det samme problem, som da jeg anmeldte den for sig, nemlig at den har en uheldig vane med at gå meget hurtigt i dvale, hvorefter man skal bevæge den eller rulle med et scrollehjul et halvt til et helt sekund, før den reagerer, og det er irriterende.

Og det er synd, for M720 er en yderst behagelig og velfungerende mus ellers, som ligger godt i hånden og har mange funktioner, og hvis knapper endvidere kan indstilles, som du har lyst til i Logitech Options programmet.

Logitech M720 Triathlon

Denne forsinkelse er heller ikke at finde på Logitech M330 Silent Plus musen, men den er også forbundet med en USB nano modtager, så det er måske forskellen.

Læs også: Test: Musestille mus - anmeldelse af Logitech M330 Silent Plus

En anden mere eller mindre smart ting ved sættet er, at mus og tastatur kan arbejde sammen igennem DuoLink funktionen, der tilføjer nye manøvreringskommandoer til musen ved hjælp af tastaturets fn-knap.

Jeg kan personligt ikke se den store værdi i denne mulighed, men det kan du selv bedømme ved at se den i brug i video nummer to herunder.

Lang batteritid på både mus og tastatur

Batteritiden på MK850 Performance er der dog absolut intet at udsætte på.

Et enkelt AA batteri holder således musen i gang i hele 24 måneder, mens to AAA batterier sørger for, at der vil gå 36 måneder mellem batteriskiftene på tastaturet.

Logitech MK850 Performance

Det er imponerende tal, som jeg dog af gode grunde ikke har kunnet verificere i testperioden.

Konklusion

Logitech MK850 Performance er en glimrende kombo et langt stykke hen ad vejen, da både mus og tastatur er i god kvalitet, behagelige at arbejde med og er spækket med funktioner.

Den lille forsinkelse på musen irriterer dog mig og trækker det samlede indtryk ned, men det kan godt tænkes, at den ene gene opvejes af sættets øvrige kvaliteter for den rette bruger.

Hvis du ofte sidder med flere enheder - computere, tablet, mobiltelefon - i gang på dit skrivebord samtidig, og du gerne vil lette arbejdet med et fuldt tastatur og en dedikeret mus, så er Logitech MK850 Performance en god og pladsbesparende løsning.