Fra begyndelsen af juni måned lukker EDBPriser og bliver i stedet en del af PriceRunner. Læs mere »

Test: Veldesignet Bluetooth headset

edbpriser.dk 14-03-2017 14:26

JBL E45BT er blandt en ny serie af hovedtelefoner, der tæller to kablede modeller, E15 (In-Ear) og E35 (On-Ear), og tre med Bluetooth; In-Ear modellen E25BT, On-Ear modellen E45BT og E55BT, der er en Around-Ear model.

JBL E-Series 2017

Jeg testede JBL E35 for nylig, der er den kablede model af E45BT, og det var en ovevejende positiv oplevelse, bortset fra E35's uheldige tendens med at skabe støj fra ledningen, som generede den ellers udmærkede lyd.

Læs også: Test: Lille, let og lækkert headset - anmeldelse af JBL E35

Derfor glædede jeg mig til at prøve Bluetooth udgaven, hvor man slipper for ledningen, hvilket efterhånden er min foretrukne måde at bruge hovedtelefoner på, da jeg er blevet glad for ikke at skulle kæmpe med et kabel.

JBL E45BT

God lyd men sløjt layout af knapper

JBL E45BT byder som vanligt på god JBL-lyd, der sjældent skuffer, selvom dette ikke er producentens allerbedste produkt, men til almindelig casual lytning på farten er det absolut udmærket.

Designet af knapperne på headsettets højre ørekop er dog ikke optimalt, da de tre knapper til henholdsvis volumen op/skip frem, volumen ned/skip tilbage og start/stop knappen, der også styrer mobilopkald, nærmest går ud i et og er svære at distingvere fra hinanden med fingrene - ikke mindst med vanter på.

JBL E45BT knapper

Man vil nok lære dem at kende efter et stykke tids brug, men det punkt nåede jeg aldrig, og det må kunne gøres bedre uden at gå på kompromis med designet.

Fint design med praktiske detaljer

JBL E45BT er ellers flot designet med en ret lækker polstret og stofbeklædt hovedbøjle og ørepuder i læder, som sidder på nogle plastik-ørekopper, der kan vinkles, så de sidder godt på øret.

JBL E45BT

On-Ear hovedtelefoner kan godt komme til at klemme for meget ind på ørerne og blive ubehagelige efter et stykke tid, men løsningen med de vinklede ørekopper, som JBL bruger her, afhjælper problemet.

JBL E45BT er dog lidt små til mit hovede, og headsettet vil nok passe bedre til det modsatte køn og yngre mennesker, end det gør til mig.

Headsettet kan også slås sammen, så det fylder mindre i tasken og er mindre udsat for skader.

JBL E45BT

Imponerende batteritid og problemfri parring

Udfordringen med Bluetooth hovedtelefoner er naturligvis at huske at lade dem op, men med JBL E45BT er der langt imellem, at det er nødvendigt.

Hele 16 timers spilletid får man ud af hver opladning, og det er nu engang imponerende for et headset, der ikke vejer mere end 186 gram.

Hvis du alligevel løber tør for strøm, er der et snofrit og stofbeklædt kabel med i pakken, hvilket er praktisk, men det larmer på samme måde som kablet på E35 modellen, når det berøres af dig eller dit tøj.

JBL E45BT med tilbehør

Parringen og samspillet med både min iPhone og min computer foregik upåklageligt i testperioden.

Det er samtidig en bekvem funktion, at man blot skal tænde for JBL E45BT, og så er det klar til at modtage lydsignal fra mobilen, når først de to enheder er blevet parret én gang.

Konklusion

JBL E45BT er for så vidt et ganske udmærket headset til dagens pendlerture, da lydbilledet er helt fint til turene i det offentlige rum, og den imponerende batteritid på 16 timer giver masser af lyttetid.

JBL E45BT farver

Headsettet er i et pænt design med gode ergonomiske detaljer, og det fungerer godt til både at afspille musik og tage mobilopkald på farten.

Kun de lidt for diskret designede kontrol-knapper på headsettet trækker lidt ned, men det er nok et spørgsmål om (en længere) tilvænning.

Læs også: Test af to trådløse headsets: Skal du vælge Jabra Pulse Speciel Edition eller Jaybird Freedom?

Til gengæld virker den vejledende pris på 799 kroner som lige lovlig høj, for du kan finde mange udmærkede mobilheadsets til meget lavere priser her på EDBpriser.

Prisen er dog allerede ved at blive presset ned af vores forhandlere, så den høje pris er måske snart ikke en anke mod JBL E45BT mere, og så er det straks et mere attraktivt Bluetooth headset.