Test: Wunderbar WONDERBOOM

edbpriser.dk 14-08-49301 22:03

Logitech har nydt stor succes med deres Ultimate Ears (UE) Bluetooth højttalere, der får roser fra både anmeldere og brugere.

Deres nyeste produkt hedder UE WONDERBOOM, og den passer fint ind i porteføljen af robuste og vellydende højttalere.

Vandtæt og stilfuldt design

UE WONDERBOOM er bedst at betegne som en god håndfuld med sine 10,2 cm i højden og en diameter på 9,35 cm - vægten er landet på 425 gram.

Læs også: Test: Trendsætteren løber med guldet - anmeldelse af UE BOOM 2

Dermed er den noget mindre end sine forgængere UE BOOM og MEGABOOM.

UE Wonderboom sammen med UE BOOM og UE MEGABOOM
UE WONDERBOOM ved siden af UE BOOM og UE MEGABOOM.

Designet på UE WONDERBOOM kunne dårligt være mere enkelt og overskueligt, for højttaleren består af en kompakt og stofbeklædt krop med slagfast plast i top og bund.

Volumen-knapperne er gjort til en væsentlig del af designet med de store "Plus"- og "Minus"-tegn på forsiden af højttaleren, og på toppen er der knapper til at tænde/slukke, forbinde via Bluetooth og så gemmer UE-logoet på knappen til at pause og afspille musikken samt muligheden for at dobbeltklikke for at skippe et nummer.

UE Wonderboom

Nederst bagpå er der en klap, som dækker over opladerstikket til mikro USB kablet, der i øvrigt følger med i en skriggul farve, så det er nemt at få øje på i tasken (eller hvor som helst).

UE WONDERBOOM er bygget, så den både kan klare en tur i poolen og et fald i en mudderpøl på festivalpladsen, så på den måde er den en sikker højttaler at have med sig ud i det danske vejr.

UE Wonderboom i vand
UE Wonderboom kan tåle en tur i poolen.

Fyldig og klar 360° lyd

Lyden fra UE WONDERBOOM er også så tilpas kraftig og fyldig, at den fint kan fylde lydrummet under den åbne himmel, og vi havde således stor fornøjelse af at have den hængende i et træ i haven, mens vi lavede havearbejde i påsken.

WONDERBOOM er desuden bygget på en måde, så den sender sin lyd ud i 360° omkring højttaleren, og det er jo yderst praktisk, hvis den står midt i et lokale eller udenfor med mennesker omkring sig, og den lyder faktisk godt fra alle vinkler.

Indendøre gør WONDERBOOM sig naturligvis også godt, og den udmærker sig ved at have et klart lydbillede med en ganske god bas, der næsten kan måle sig med den lidt større JBL Flip 3, vi har testet tidligere.

JBL Flip 3 giver dog også mulighed for at blive brugt til mobilopkald, så hvis det er en funktion, du gerne vil have med, skal du måske kigge i den retning i stedet.

Til ren musikafspilning, lydbøger og podcasts er UE WONDERBOOM dog stærkt anbefalelsesværdig.

UE Wonderboom farver

Batteritiden lyder på 10 timer og Bluetooth rækkevidden er opgivet til at være over 30 meter, og det er fuldt ud tilfredsstillende til daglig brug.

Det er desuden muligt at forbinde to WONDERBOOM højttalere samtidig og på den måde udvide spillerummet, men det har jeg ikke haft mulighed for at prøve.

Konklusion

UE WONDERBOOM er en lækkert designet Bluetooth højttaler, der leverer lige så lækker lyd.

Den fylder ikke meget men spiller alligevel højt og flot, og så kan den holde til lidt af hvert takket være sin robuste og vandtætte kropsbygning.

Læs også: Test: Vellykket opdatering - anmeldelse af JBL Clip 2

Kun den manglende mulighed for at tage mobilopkald med UE WONDERBOOM trækker lidt ned, men det er et meget lille minus ved en yderst vellykket Bluetooth højttaler, der kan anbefales uden forbehold.