The Verge: Windows Phone er død!

edbpriser.dk 29-03-48047 02:00

Det er hårde ord (især for en Lumia 950 ejer), men tallene lyver ikke, og baggrunden for The Verge skribenten Tom Warrens erklæring er, at salget af smartphones med Windows Phone installeret er faldet til 4,5 millioner enheder i seneste kvartal mod 10,5 millioner styk i samme kvartal året før. Og det er endda i hjemlandet USA.

Det er et fald på 57 procent, men Tom Warren mener samtidig, at selv en stigning på 57 procent ikke ville være nok til at redde Windows Phone.

Kun 110 millioner solgte Lumia enheder til dato

I alt har Microsoft og Nokia kun solgt 110 millioner Lumia smartphones i de seneste fem år, mens der til sammenligning er solgt 4,5 milliarder Android og iOS enheder i samme periode.

Læs også: Se Microsofts nye teknologi i aktion: Kan en Windows-telefon erstatte din computer?

Tom Warren anså ellers Windows Phone for at være et lovende alternativ til de to giganter på markedet, men nu er det på tide at erkende, at Microsofts mobile styresystem har fejlet.

Den manglende opbakning fra de øvrige mobiltelefonproducenter, manglen på attraktive Windows 10 Mobile flagskibsmodeller og det faktum, at Windows 10 på mobilen stadig ikke føles og fungerer som et færdigudviklet styresystem, får Warren til at slå det sidste søm i kisten.

Han tror dog ikke, at Microsoft er klar til at kaste håndklædet i ringen, men at de vil fortsætte med at sende et par nye mobiler på markedet om året som et forfængelighedsprojekt.

Læs også: Fem interessante ting du skal vide om de nye Windows 10 Mobile-telefoner

Som Microsofts egen Chief Marketing Officer, Chris Capossela, selv har udtalt, skal der dog en mobiltelefon svarende til selskabets succesfulde tablet Surface Pro til at ændre fremtidsudsigterne for Windows på mobilen.

Vi er nogle (få), som stadig håber...