Thomas Vinterbergs "Submarino" er nu på DVD og Blu-ray

edbpriser.dk 18-12-42732 17:00

"Submarino" er historien om to brødre, der deler en tragisk hændelse fra barndommen, som ingen af dem kan give slip på. Nick (Jakob Cedergren) bor på et herberg i Københavns Nordvestkvarter. Han er vred, løfter vægte og drikker guldøl. Ikke en mand man skal gå i vejen for.

Nicks lillebror (Peter Plaugborg) er alene med sin 6-årige søn, som han forsøger at sikre en god opvækst, midt i jagten på det næste skud heroin.  En dag beslutter Nick sig for at opsøge sin bror, drevet af håbet om at bryde den onde cirkel, der har præget deres liv. Men er det muligt at forsone sig med fortiden?

"Submarino" er en hård kærlighedshistorie fra Københavns underside. I filmens bærende roller ses Jacob Cedergren, Peter Plaugborg, Patricia Schumann, Morten Rose og Gustav Fischer Kjærulff, Helene Reingaard-Neumann, m.fl.

Eksklusivt ekstramateriale
"Submarino" på DVD og Blu-ray byder også på et kig ind bag optagelserne i Vesterbros hårde narkomiljø. Se de 2 featurettes "Ivan" og "Vesterbro", hvor skuespillerne bl.a. bliver forvekslet med autentiske personer i det hårde miljø omkring Københavns Hovedbanegård og hvordan instruktør og skuespillere har forberedt sig til optagelserne.

I 1993 instruerede Vinterberg novellefilmen ”Drengen der gik Baglæns”. Filmen vandt priser i store dele af verden, blandt andet Public Prize i Clemont-Ferrand 1994, Best Drama ved Toronto Short Film Festival 1995, Best Short Film og Audience Award ved Nordisk Panorama, 1994. Novellefilmen er ikke tidligere udgivet på DVD, men er nu tilgængelig som ekstramateriale på "Submarino" på DVD og Blu-ray.

Prisbelønnet mesterværk
"Submarino" er allerede valgt som Danmarks kandidat til dette års nordiske filmpris og konkurrerede indtil for nyligt med "Hævnen" og fængselsdramaet "R" om at blive den danske kandidat til at deltage i kapløbet om en Oscar for bedste fremmedsprogede film.

Ved biografpremieren i marts var det samlede danske pressekorps stort set enige om, at Thomas Vinterbergs "Submarino" fortjente topkarakterer og leverede en usædvanlig stærk og rørende historie med brillante skuespilpræstationer – og at filmen markerer endnu et hovedværk i den verdensberømte filminstruktørs karriere.

Siden har filmen gået sin sejrsgang på alverdens store filmfestivaler og nu kan filmen så endelig ses eller genses på DVD og Blu-ray.

Mesterinstruktør tilbage på sporet
"Submarino" er Thomas Vinterbergs 7. spillefilm, og det er ikke første gang, hans film har været i verdenspressens rampelys. I 1998 deltog den mesterværk-udråbte "Festen" i Cannes Film Festivalens hovedkonkurrence, hvor den som bekendt vandt juryens pris - og siden har Vinterberg befundet sig i en international liga af filminstruktører – ikke mindst pga. etableringen af Dogme95, som han stiftede sammen med Lars von Trier, Søren Kragh Jacobsen og Kristian Levring i 1995, og som de i 2008 blev hædret med EFA prisen "European achievement in world cinema”-award for.

"Submarino" bygger på den unge danske forfatter, Jonas T. Bengtssons roman af samme titel og manuskriptet er blevet til i et samarbejde mellem Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm.

Deltag i konkurrencen om at vinde "Submarino" på Blu-ray eller DVD her.