Toshiba annoncerer topsikret USB-stik med fysisk keyboard

edbpriser.dk 04-02-2015 13:31

I en tid med en overflod af skytjenester, var der måske mange, der havde dømt USB-stikket ude. Der er ikke megen idé i at bære rundt på en fysisk enhed, når man så nemt som ingenting kan lægge sine filer ud på skyen og hente dem, når man har lyst, helt uden at være afhængig af at skulle huske sit USB-stik.

Men Toshiba har med deres nyeste annoncering tænkt sig at vise, at det endnu er for tidligt at efterlade USB-stikket i fortiden.

Sikkerhed frem for komfort

Opbevaring af ens filer i skyen er bekvemt, men det bringer også en sikkerhedsrisiko med sig, da der altid er en chance for, at ens filer bliver stjålet.

Læs også: Saygus V2: En mobil med det hele

Her kommer det gode gamle USB-stik ind i billedet, om end i en lettere modificeret form. Et USB-stik er jo ikke nødvendigvis sikrere end skyen, da man også kan få stjålet sit USB-stik.

Det problem har Toshiba løst ved at installere et fysisk keyboard med tal fra 0-9 på USB-stikket, der kræver en adgangskode, før man kan få adgang til indholdet.

To LED-lamper viser hvorvidt, man har trykket adgangskoden korrekt eller forkert, og når man hiver USB-stikket ud af computeren, låses den automatisk. Toshiba kalder den for Encrypted USB Flash Drive, og den bruger en hardwarebaseret AES 256-bit kryptering til at sikre filerne.

Bliver adgangskoden indtastet forkert ti gange i træk, bliver samtlige data på USB-stikket slettet. Toshiba har altså i den grad sat sikkerheden i højsædet. Encrypted USB Flash Drive kan fås med enten 4, 8, 16 eller 32 GB med priser fra omkring 750 kroner til 1.600 kroner.


Ironkey gør meget ud af være sikre nok til brug i de amerikanske myndigheder og militær.

Toshiba er dog ikke de eneste, der ser sikkerhed som vejen frem for USB-stik. Blandt andet Ironkey har en række modeller, der alle har datasikkerhed i højsædet.

Læs også: Googles modulmobil kommer! – i Puerto Rico

Ironkey er også beskyttet af adgangskode og kryptering, men lægger derudover vægt på, at selve enheden skal kunne klare lidt af hvert. Flere modeller er særdeles vand- og stødtætte, så Ironkey er også en mulighed, hvis du leder efter et USB-stik med sikkerhed ud over det sædvanlige.