Touchskærm giver nyt liv til alt i en-computeren

edbpriser.dk 12-12-2013 09:24

Alt i en-computeren er en særlig variant af den stationære computer. Den består dog ikke af en computerdel og en skærm, for de to enheder er bygget sammen – computerelektronikken er simpelthen bygget ind bag ved skærmen.

Computertypen har eksisteret i mange år, men har haft begrænset popularitet og har mest været brugt på bestemte arbejdspladser. Og ærlig talt: Hvad skulle man egentlig bruge den til. Alt i en-computeren kunne ikke rigtig byde på noget, som ikke allerede var dækket ind af bærbare eller stationære computere.

Også med indbygget batteri
Men med Windows 8 kom der alt i en-computere med touchskærm, og det har pludselig gjort den lidt sære hybrid langt mere interessant. Faktisk kan man ikke længere betragte den som en specialvariant af en stationær computer. Nu er den blevet mere mobil.

Med indbygget batteri – det kan du også få – er der faktisk tale om en meget stor tablet. Du kan tage den med rundt i huset, stille den op eller lægge den ned. Det er en meget fleksibel løsning med mange skærmtommer.

I denne test kigger vi nærmere på to ret forskellige alt i en-computere, en ”traditionel” model med touchskærm og en mere mobil model, der nemt kan tages med rundt overalt. De er begge værdige repræsentanter for det nye kuld af alt i en-computere, og de løfter sløret for, hvilke nye fordele produkttypen kan byde på.

Læs testene her:

HP Envy Rove

Dell Optiplex 9020